Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Skinless - Skinflick (DVD)
Jaar van release: 2004
Label: Relapse Records
Skinless - Skinflick (DVD)
‘Het goede nieuws omtrent het Amerikaanse Skinless is dat deze week de nieuwe live dvd uitkomt, getiteld ‘Skinflick’, met daarop een live optreden van de band. Het minder goed nieuws is dat zanger Sherwood Webber de band verlaat. Hij wil andere doelen nastreven, die niet mogelijk zijn als hij zich ook nog volledig moet inzetten voor Skinless. De band is nu op zoek naar een nieuwe zanger’. Dit nieuwsbericht kon je onlangs op de frontpage van Metalfan.nl lezen. Over het slechte nieuws, het vertrek van podiumbeest Webber, gaan we het uiteraard niet hebben en we gaan ons concentreren op het positieve: de eerst dvd van onze Amerikaanse vrienden.

Op zijn Dokakaans met Japanners Slayer verkrachten, worstelen en vechten, kermisattracties in Vosselaar uittesten, hoeren bekijken in Amsterdam en Berlijn , bandleden kwijtraken in Rotterdam, dames laten ‘titfucken’ met een dildo in ruil voor een t-shirt of cd, rondwandelen in Sneek én Tokyo, bierzuipen uit grote glazen, op bezoek gaan met een junkie, daklozen lastigvallen en af en toe wat slopen. Kortom deze dvd bevat weer genoeg kansloze, maar daarom niet minder leuke momenten van het slopende tourleven.

Deze fragmenten worden afgewisseld met dertien live nummers. Deze zijn in verschillende zalen opgenomen en de kwaliteit varieert van goed tot erg matig. De agressieve brute deathmetal blijft live fier overeind staan en het publiek is bij vlagen wel heel erg enthousiast. De beelden zijn simpel, kleurloos (letterlijk) en bij vlagen een beetje chaotisch, maar zijn toch wel bekijkbaar. De dertien nummers na elkaar aanschouwen zou echter maar een saaie boel worden, dus die eerder genoemde kansloze momenten houden de variatie er gelukkig in.

Als bonus krijgen we nog een gewelddadige videoclip van de ‘hit’ 'From Sacrifice to survival’ waarbij Skinless fans samen met de band elkaar én de omgeving vernielen. Het resultaat oogt heel stoer, zeker als je de gevolgen (‘making of’) bekijkt: hoofdbloedingen, opengescheurde huid, builen en wat breuken. Fascinerend.

Deze dvd, die niet voor een volle prijs wordt verkocht, is een leuke souvenir voor de groep zelf, aangenaam voor de fans en vermakelijk voor de standaard deathmetal liefhebber. Alles behalve essentieel, maar dus wel stoer.

Tracklist Live-optreden:
1. Foreshadowing Our Demise
2.Extermination Of My Filthy Species
3. Enslavement
4. The Optimist
5. Don't Risk Infection
6. Tampon Lollipops
7. Smothered
8.From Sacrifice To Survival
9. Miscreant
10. Escalate Discord
11. The Frontline of Sanity
12. Deathwork
13. Crispy Kids
Bonus video:
14. From Sacrifice To Survival

Score: 75 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 14 november 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]