Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Sodom - Sodom
Jaar van release: 2006
Label: SPV / Steamhammer Records
Sodom - Sodom
De Duitse thrashlegende Sodom heeft zijn fans lang laten wachten, maar vijf jaar na het sublieme “M 16” ligt de nieuwe plaat dan toch echt in de winkels. We werden nog wel zoet gehouden met het uitstekende dubbel live-album “One Night In Bangkok” en de fantastische dubbeldvd “Lords of Depravity, Part I”, maar uiteindelijk draait alles om nieuwe songs en is blijven pruimen op oude successen stilstand.

En die nieuwe elf songs zijn verrassend genietbaar. Deze line-up (Tom Angelripper, gitarist Bernemann en drummer Bobby Schottkowski) is de langste lopende in de woelende Sodom-geschiedenis en dat kan je horen. Het trio is zo op elkaar ingespeeld en gesteld op elkaar (was vroeger wel anders) dat het spelplezier van het schijfje spettert en de strakheid geperfectioneerd is. Het nieuwe materiaal klinkt ook absoluut niet als oubollige thrash, maar eerder fris, modern, spannend, groovy, gevarieerd, stoer, pakkend en melodieus. De zang van Tom klinkt opvallend sterk, gitarist Bernemann laat middels ijzersterke riffs en knappe opgebouwde solo’s en leads horen dat hij nog lang niet is afgeschreven en drummer Bobby geeft het geheel een lekker ritme mee.

De beste nummers zijn deze keer de ietwat progressieve opener “Blood On Your Lips”, het coole slepende “Buried In The Justice Ground” en het enorm lekkere “Lay Down The Law”. De overige thrashgranten zijn echter ook allemaal aardig en zodoende kunnen we besluiten dat onze Duitse vrienden 22 jaar na de rommelige E.P. “In The Sign Of Evil” en een geschiedenis van veel miserie momenteel tot de grote smaakmakers van de thrashscène hoort. En dat verdient respect.

Tracklist:
1. Blood On Your Lips
2. Wanted Dead
3. Buried In The Justice Ground
4. City Of God
5. Bibles And Guns
6. Axis Of Evil
7. Lords Of Depravity
8. No Captures
9. Lay Down The Law
10. Nothing To Regret
11. The Enemy Inside

Score: 85 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 19 april 2006

Koop dit album in

Meer Sodom:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Elessar op 19-04-2006 om 21:31u

Goede review! Ben opgelucht dat de schijf positief beoordeeld is. Dat is vaak wel anders. Ga deze zeker aanschaffen.

Reactie van Old MHB op 21-04-2006 om 06:42u
Score: 95 / 100

Heb het ding al en krijg er niet genoeg van. Die eerste ep van Sodom heb ik al 22 jaar op vynil en voor mij blijft dat een klassieker. Je HOORT gewoon dat die mannen toen amper konden spelen en dat maakt hem net zo lekker. Moet je dat ding maar es beluisteren met een koptelefoon op !!!

Reactie van Ouwe Mhb op 08-07-2006 om 15:47u
Score: 99 / 100

Deze keer heb ik dit album ECHT gehoord. Fucking Mega Cool is dit album. Het beste van Sodom ooit. Uncle Tom is uit zijn cabin gekropen en heeft de jonge nepmeestertjes es laten horen hoe het MOET !!!!! BESTIAL AANRADER ALBUM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!