Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-06-2021

Serpent Obscene - Chaos Reign Supreme
Jaar van release: 2006
Label: Black Lodge Records
Serpent Obscene - Chaos Reign Supreme
Nu het voorjaar aanbreekt en vadertje Vorst zijn slee weer richting de eeuwige sneewen stuurt, worden de eerste tekenen van lente ook in de hoge Noorden langzaam zichtbaar. Onder het warme zonnetje smelten de sneeuwpakken en de pegels zich langzaam maar zeker tot stroompjes die de kronkelende en speelse beekjes vullen en in beweging zetten en houden.

In Zweden is 1 zo`n beekje echter niet speels maar wild kolkend en vervaarlijk snel stromend, razend en bulderend. En dit beekje voert door het hele land en verder de boodschap “Chaos Reign Supreme”. De bron is Serpent Obscene en de bron stuwt de stromen van zijn beekje hard voort.

En niet zonder effect. Want de wervelende stroom van thrash en death vliegt, nee, stormt voorbij, zich met gemak door alle mogelijke bochten krollend, alle obstakels passerend en afslijpend, de onbedachtzame luisteraar omverwerpend.
“Chaos Reign Forever” is sterk op alle vlakken. Deze behoorlijk felle schijf laat zien hoe het moet, hoe de thrash/death van vandaag hoort te klinken, hoe je een kritisch oor aangenaam luistervoer levert en de mond snoert.
Tien ijzersterke nummers bouwen de cd op en af. Van een concept is geen sprake, hoewel je de 10 losse nummers opzich in een chaos-concept zou kunnen plaatsen. Voor de verloop van de cd heeft dit echter weinig inhoudelijke waarde, elk nummer is op zichzelf staand, een sterk geheel van beukende drums, raggende, solerende, gierende en grommende gitaren, een brommende bas en een toegewijde strot die de poorten van de hel open lijkt te blazen.
Van een "typisch Zweeds geluid" is er nauwelijks sprake. Door een frisse en agressieve thrash-inslag omzeilt deze band vrijwel alle hokjes en kenmerkjes, plaatst zich weliswaar niet in een geheel vernieuwend of bijster origineel daglicht, maar wel in eentje waar topkwaliteit van A tot Z centraal staan. Eveneens is er sprake van positieve otwikkeling. Liefhebbers van de voorganger "Devastation" zullen "Chaos Reign Supreme" liefdevol in de harten sluiten. De laatstgenoemde is considurabel nét even sterker dan de voorganger. Snelheid, productie, songstructuur en de algemene felheid waarmee "Chaos Reign Supreme" voort wordt gejaagd is zijn deze keer ferm opgeschroefd. Met half werk neemt men duidelijk geen genoegen.

En waarom zou men ook? Nu er zo veel metalbeekjes zich naar de toch al overvolle planken, kasten of onordelijke cd-stapels van een metaalminner toewerken nemen deze plaatsbieders veelal allen genoegen met een behoorlijk stukje werk. Voor "Chaos Reign Supreme" is er echter overal vast nog een plekje over. Al moet u deze plaat in de broodrooster schuiven om `m kwijt te kunnen, ontdoe deze van de kruimels en doe wat u moet doen.
Brood roostert u vortaan maar aan een potloodje boven een kaarsje. Suffer!

Tracklist
1. Jackal Incarnate
2. Necro Angel
3. Crescendo of Violence
4. Death Obsessed
5. Sinister Faces
6. Confessor
7. Evil Ascends
8. Dawn of Suffer
9. Execution
10. Carnal Contortion

Score: 88 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 27 maart 2006

Koop dit album in

Meer Serpent Obscene:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van maicon op 29-03-2006 om 00:46u
Score: 100 / 100

l