Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

31-10-2020

Blind Guardian - Fly
Jaar van release: 2006
Label: Nuclear Blast Records
Blind Guardian - Fly
Ongeveer een half jaar voordat Blind Guardian met een nieuw album komt, brengen deze Duitsers maar alvast een single uit. De fans wachten immers al bijna vier jaar, en willen weten of de band de weg van A Night At The Opera vervolgt, of dat ze net als hun voormalige drummer ineens ook teruggaan naar hun roots. Als deze Fly single een indicatie is voor het hele album, wat wel de bedoeling zou moeten zijn, dan wordt er geenszins teruggekeken.

Drie nummers omvat deze single, waarvan Fly het enige is dat op het komende album zal staan. Dit nummer laat is in de lijn van het laatste album. Complexe en erg symfonische powermetal, dus. Het nummer is wel lekker snel en pakkend, en verveelt niet snel. Toch is de band niet zo over-the-top gegaan als op A Night At The Opera vaak het geval was. Een uitstekende keuze voor een single.

Op het nieuwe album zal hoogstwaarschijnlijk een erg georkestreerde versie van Skalds and Shadows staan, maar op deze single staat een acoustische uitvoering. De band hoopt waarschijnlijk op een lekkere meezinger, zoals de meeste van dit soort Blind Guardian nummers meestal blijken te zijn. Toch mist het nummer de magie en aanstekelijkheid die A Past And Future Secret en The Bard's Song (In The Forest) wel hebben. Wellicht bevat de albumversie dat wel. Om het af te ronden heeft Blind Guardian nog een cover opgenomen. De keuze viel op een van de bekendste nummers van Iron Butterfly, In A Gadda Da Vida. Het nummer is in een lekkere metalsaus gedipt, en voorzien van wat typische Blind Guardian tierelantijntjes. Toch is het nog vrij simpel gebleven, als je het vergelijkt met Fly. Wel een lekkere versie, overigens.

Tracklist:
1. Fly
2. Skalds and Shadows (acoustische versie)
3. In A Gadda Da Vida

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 13 maart 2006

Koop dit album in

Meer Blind Guardian:

[ Terug naar de Album Reviews ]