Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-10-2020

Dm - Purity: The Darwinian Paradox
Jaar van release: 2005
Label: Candlelight Records
Dm - Purity: The Darwinian Paradox
Technische death metal, dat is wat deze Engelse band ons brengt. Welja, Engels. Aan de namen van de leden is te zien dat het hier niet alleen maar Engelsen betreft.

Over naar de muziek dan. Dm speelt zware death metal met invloeden uit de thrash, black en andere metal stromingen. Candlelight zag er blijkbaar wel brood in en daar is dan de debuutcd.
Ik kan me dat goed voorstellen, want deze debuutcd is erg goed. Het spel is prima, de productie is vet en men weet van wanten op het gebied van nummers schrijven.

Twaalf nummers lang laat de band een gevarieerd geluid horen dat toch voornamelijk gebasseerd is op logge zware gitaarriffs en vreemde wendingen. Afwisseling is er genoeg en daarvoor verdient men uiteraard complimenten. De zang is voornamelijk schreeuwerig en hier en daar trekt de zanger ook nog eens een ferme black metal strot open.

Hoewel mijn persoonlijke smaak elders ligt en ik na een aantal nummers nogal de zenuwen krijg, kunnen liefhebbers van het meer vooruitstrevende death metal werk hier vast wel wat mee. Muzikaal is het allemaal vakkundig in elkaar gezet en de agressie druipt van de nummers. Dit luister je namelijk niet, dit onderga je.
De liefhebbers van technische death metal hebben dus weer iets om hun geld op los te laten.

Tracklist
1. Spiritual Void
3. No God with Me
4. Come to Dust
5. Rain
6. Journey into the Sun
7. Body Temples of Sorrow
8. Fury
9. Intermission
10. Fortunes of Need
11. Frightening and Obscene
12. Forensic Clinicism / The Sanguine Article

Score: 78 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 8 december 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]