Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Mägo de Oz - Madrid las Ventas
Jaar van release: 2005
Label: Locomotive Music

Mägo de Oz - Madrid las Ventas

Mägo de Oz staat bij mij sinds het versturen van de promo van ‘Madrid las Ventas’ zowel op het verdoemlijstje als op de lijst van ‘ontdekkingen van het jaar’. En dit allemaal door het simpele feit dat ik van de opkomende dubbele live-cd met dvd slechts een 3-track promo heb mogen ontvangen die mij met een ernstige honger naar meer achterlaat. Een typisch geval van (al dan niet bedoeld) ‘reviewertje pesten’.

De (argh) 3 power/folk metal nummers die wel aan mijn oor voorbijtrokken hebben een uitstekende geluidskwaliteit en wekken dat bepaalde live gevoel door het vrolijk meezingende publiek goed op. Waar men het over heeft kan ik moeilijk achter komen aangezien mijn kennis van de Spaanse taal niet verder reikt dan ‘paella’ en ‘toro’. De zanger - denk aan een rauwe Fabio Laone (Rhapsody) - zingt namelijk alleen maar in zijn moerstaal, iets wat bij de dan weer vrolijke, dan weer melodramatische nummers verbazingwekkend goed klinkt. De rest van de bandleden (inclusief fluit en viool!) staan goed hun mannetje en hebben er hoorbaar zin in.

Ondanks het feit dat ik bijzonder enthousiast over hetgeen mij voorgeschoteld werd, kan ik onmogelijk een score toekennen. Indien zij een topscore en een glorieuze positie in mijn lijst van ‘beste live albums sinds Rainbow – On Stage’ wil verdienen roep ik ze op een volledig exemplaar (met dvd!) naar mij te sturen. Tot die tijd weiger ik de band, stijfkoppig als ik ben, deze eer te geven.

Volledige setlist van het eigenlijke album:

CD1

1. Obertura MDXX
2. Van a rodar cabezas
3. Ancha es Castilla
4. Fiesta pagana
5. El que quiera entender que entienda
6. El pacto
7. El árbol de la noche triste
8. Gaia

CD2

1. El peso del alma
2. La rosa de los vientos
3. Noche Toledana
4. Astaroth
5. La leyenda de la llorona
6. La danza del fuego
7. La costa del silencio
8. Molinos de viento

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 4 december 2005

Meer Mägo de Oz:

[ Terug naar de Album Reviews ]