Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Threnody - Control
Jaar van release: 2005
Label: Redum Recordz
Threnody - Control
Tot mijn verbazing kreeg ik deze week een nieuw Threnody album in mijn handen geduwd. Deze Nederlandse band debuteerde in 1993 met het progressieve deathmetalalbum ‘As The Heavens Fall’ waarna een tour volgde met Malevolant Creation. Deze plaat werd twee jaar later opgevolgd door ‘Bewildering Thoughts’ en optredens met Death en Sepultura volgden. Maar in 1997 maakte de groep een nieuwe start met een titelloos derde album waar deathmetal niet meer centraal stond.

Na jaren werk verschijnt nu 'Control' opgenomen door een wederom vernieuwde line-up. Gitarist Menno Gootjes werkte nog hard mee aan het nieuwe materiaal maar de band bestaat tegenwoordig uit drummer Ernst van Ee (Helloïse, Ayreon,..), gitarist Hans Hanson, bassist Henry Mcllveen en frontman Rene Scholte. Deze laatste heeft de laatste jaren geleden geleerd om goed te zingen met een ietwat stonerrock-achtig resultaat. De riffs zijn groovy, het drumwerk hoekig en de benadering is tot mijn verbazing helemaal niet progressief. Het kwartet heeft gekozen om met poppy structuren eenvoudige rock/metalnummers te presenteren die al na een halve luisterbeurt in je hoofd vast genesteld worden.

De twaalf eigen composities zitten goed in elkaar en zullen het vooral op het podium heel goed doen. ‘Control’ is een werkje dat vrij veel metalfans zullen smaken, maar persoonlijk ben ik dus wel wat teleurgesteld in de nieuwe koers van Threnody. Het is te simpel, te braafjes en te doordacht zodat ik in de toekomst dit cd’tje maar zelden in de cd-lade zal verblijven. De Judas Priest-cover ‘Hell Bent For Leather’ is voorspelbaar en overbodig. Een goed album als je niet houdt van te veel muzikale uitdagingen.

Tracklist:
1. Stand Alone
2. Drained
3. Play
4. Perfect Days
5. Creeping
6. Lines I Write
7. Control
8. Defined By Action
9. Lost
10. One Chance
11. Angel
12. Hell Bent For Leather
13. Black Day

Score: 75 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 22 november 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Threnody - Control
Reactie van Dragonlord op 24-11-2005 om 21:39u

"Een goed album als je niet teveel van de muziek verwacht" ??? Ik dacht dat we het voor de muziek deden??!!??