Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Old Man's Child - Vermin
Jaar van release: 2005
Label: Century Media Records
Old Man's Child - Vermin
Het vorige album van deze Noorse melodieuze black metalband – ‘In Defiance of Existence' – klonk in vergelijking met het oudere materiaal van Old Man’s Child verrassend krachtig en agressief. Een ontwikkeling die waarschijnlijk niet in de laatste plaats kwam doordat Nicholas Barker de drumstokjes misbruikte. Mede hierdoor – en door de sterk verbeterde composities – knalde deze band als nooit tevoren en leverde dan ook het beste album tot op heden af. Het is maar de vraag of de band dat album kan overtreffen met het recent verschenen ‘Vermin’.

De samenwerking tussen Old Man’s Child en Nicholas Barker heeft zich helaas beperkt tot slechts één album. Dat is ook duidelijk te horen op ‘Vermin’, waar de drumkruk ditmaal bezet wordt door Reno H. Kiilerich – bekend van zijn eerdere werk voor de death metalbands Exmortem en Panzerchrist. Niets ten nadele van Kiilerich overigens, die er heel behoorlijk op los timmert, maar toch ontbeert ‘Vermin’ de agressie van zijn voorganger. Het melodieuze aspect van de band komt dus weer wat duidelijker naar voren.

Gelukkig weet hoofdverantwoordelijke Galder (die alle instrumenten op dit album heeft ingespeeld, behalve dus de drums) de nodige pakkende melodielijnen uit zijn mouw te schudden, waardoor ‘Vermin’ bovenal een catchy album is geworden, dat na enkele luisterbeurten al snel blijft hangen. Met name opener ‘Enslaved and Condemned’, ‘War of Fidelity’ en het erg keyboardgeoriënteerde ‘Lord of Command’ klinken bijzonder pakkend en behoren dan ook tot de betere nummers van het album.

Hoewel ‘Vermin’ met een dikke vijfendertig minuten wellicht iets aan de korte kant is, weet Old Man’s Child wél gedurende het hele album te boeien. Er staan dus eigenlijk geen vullers op het album, of we moeten de ietwat overbodige outro ‘As Evil Descends’ daar al toe willen rekenen. Een klein stapje terug in vergelijking met de voorganger, maar desondanks een heel aardig album.

Tracklist:
1. Enslaved And Condemned
2. The Plague Of Sorrow
3. War Of Fidelity
4. In Torment's Orbit
5. Lord Of Command [Bringer Of Hate]
6. The Flames Of Deceit
7. Black Marvels Of Death
8. Twilight Damnation
9. ...As Evil Descends

Score: 78 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 20 oktober 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Mortivore op 24-10-2005 om 16:32u
Score: 90 / 100

Ik vind hem geniaal! Prachtige melodieen, Galders sterke zang en bovenal dat deze melodieen niet meer op toetsen gespeeld worden maar gewoon met de gitaar. Alleen jammer dat de blasts ontbreken, maar dan zouden er ook andere riffs gebruikt moeten worden.

Reactie van Steel op 05-11-2005 om 19:27u
Score: 75 / 100

Juist, erg catchy nummers. Jammer dat er geen combinatie is tussen het melodische en wat blasts. En de drummer speelt goed, maar Nick heeft een totaal andere stijl die op deze plaat(volgens mij dan) niet tot z'n recht was gekomen. En toch is het een goede plaat, deze blijft zeker hangen!!

Reactie van jeroenie!! op 29-03-2006 om 15:18u
Score: 78 / 100

soms een beetje saai door zwakke drum en eenvoudige keyboards. Ik vind dat er snellere gitaarrifs moeten zijn en dat er iets meer geblast mag worden... Het #1 liedje voor mij is enslaved and condemned. Super gwn!!! GreetzZzZ Jeroenie!! vo keer te klappen over me metalworld--> lagae_jeroen@hotmail.com ;-)

Reactie van satyr op 26-10-2006 om 11:16u

ik ken hier maar 3songs van en wat is er toch aan de hand met old mans child ok twilight damnation is wel een goede song met typishe omc elementen,maar waar byven die perfecte songs zoals op hun oudere werken het gaat echt van kwaad naar erger sinds hun vorig album!wat mis ik die goede oude old mans child tyden

Reactie van Louise op 11-07-2007 om 16:58u
Score: 80 / 100

Ja, Vermin verslaat natuurlijk In Defiance Of Existence niet, en tis een beetje veel hetzelfde, maar krijgt toch wel een 8, tis nog altijd Old Man's Child, and we love them:D Er zitten genoeg goeie stukjes in:)