Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

14-11-2019

Old Man's Child - In Defiance Of Existence
Jaar van release: 2003
Label: Century Media Records
Old Man's Child - In Defiance Of Existence
Het meest recente album van dit Noorse black metal-gezelschap opent met het furieuze Felonies of the Christian Art; een nummer dat makkelijk op het album Puritanical Euphoric Misanthropia van Dimmu Borgir had kunnen staan. Dat mogen de heren rustig opvatten als een compliment, gezien het hoge niveau van het laatste Dimmu-schijfje. Toch lijkt Old Man's Child gedoemd te zijn om altijd als het 'kleine broertje van Dimmu Borgir' beschouwd te worden en eerlijk is eerlijk, ook op dit album doen de heren niet al te veel moeite om origineel uit de hoek te komen.

De meeste nummers vertonen inderdaad erg veel overeenkomsten met de typische Dimmu Borgir-sound en aangezien ook nog eens bandleden in beide bands spelen, lijkt het er nog meer op dat Old Man's Child een tweederangs Dimmu Borgir is. Hiermee zou ik de band echter ernstig tekort doen, want ook al zijn de nummers niet erg origineel, ze zitten wel degelijk goed in elkaar en zijn voorzien van een vette productie. Over het algemeen klinkt dit album een stuk intenser dan zijn voorgangers, maar wat wil je ook met drumbeest Nicolas Barker achter de drums. Hoogtepunten zijn het eerder genoemde Felonies of the Christian Art, het afwisselende en meeslepende Black Seeds on Virgin Soil en het sterke titelnummer. Fans van Dimmu Borgir en aanverwante bands kunnen dit album moeiteloos aanschaffen.

Tracklist 1. Felonies Of The Christian Art
2. Agony Of Fallen Grace
3. Black Seeds On Virgin Soil
4. In Defiance Of Existence
5. Sacrifice Of vengeance
6. The Soul Receiver
7. In Quest Of Enigmatic Dreams
8. The Underworld Domains
9. Life Depreived

Score: 80 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 1 september 2003

Koop dit album in

Meer Old Man's Child:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Old Man's Child - In Defiance Of Existence
Reactie van Svenson op 02-09-2003 om 16:48u

Nou, als je dit album vergelijkt met Puritanical Euphoric Misanthropia dan ben je of zeer zeker van je zaak, of de band is gewoon heel goed. Ik ken dit album nog niet, maar door jouw review ga ik hem zeker beluisteren. Prima review!

Old Man's Child - In Defiance Of Existence
Reactie van Nagash op 04-01-2004 om 21:16u
Score: 100 / 100

Goeie recensie! Deze cd is idd zeer goed en dat heeft grotendeels te maken met wie er achter het drumstel zit dit keer vind ik. Op de vorige Old Man's Child cd's vond ik de drumsound erg matig, op deze cd ondersteunen de drums eindelijk op een goeie manier het geweldige gitaarspel. Ik vind deze cd zelfs beter als P.E.M. Kopen die handel! De cover is ook geweldig mooi gedaan trouwens.

Old Man's Child - In Defiance Of Existence
Reactie van Dimmu op 06-07-2005 om 22:18u

ach ja nick barker , mastermind Galder en de dimmu-invloeden => kan niet anders dan goed zijn

Old Man's Child - In Defiance Of Existence
Reactie van Mortivore op 22-08-2005 om 21:56u
Score: 88 / 100

Mijn probleem met bands als Dimmu, Cradle en andere symfoblack-bands is dat ze de 1e keer geniaal klinken. 2e keer ook. 3e keer ook. 4e keer heb je het echter al wel gehoord. OMC is hierop echter de enige (voor zover ik weet) uitzondering. Ik vind dat de keyboards het geh(e)el een soort van rauwe schoonheid en zéér duistere sfeer geven. De woedende blasts en gitaren brengen er de nodige agressie in, en Galders stem klinkt lekker duivels, vooral als 'ie vervormd word in "Black Seeds on Virgin Soil". Veel beter dan DImmu Borgir!

Old Man's Child - In Defiance Of Existence
Reactie van Marco op 03-07-2006 om 15:09u
Score: 96 / 100

GENIAAL album. verder weinig aan toe te voegen gewoon aanschaffen

Old Man's Child - In Defiance Of Existence
Reactie van satyr op 26-10-2006 om 11:09u
Score: 75 / 100

ik had old mans child albums hiervoor ook al en ik moet zeggen dat deze dan wel een lichte teleurstelling is en dit gwn door de vocals de muziek zelf is heel goed maar wat is dat toch met die vocals op dit album er scheelt toch echt iets met die stem van galder hier, als je echt goede OMC albums zoekt luister dan eens naar revelation666 waar de invloede van dimmus entrone darkness... veel aanwezig zyn en als je een echt goed melodieus album wit moet je maar eens ill-natured spiritual invasion van hun gaan kopen wat naar myn mening hun beste album is samen met revelation666 en the pagan prosperity komt ook wel aardig in de burt maar dit is echt wel minder vind ik