Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2021

Bubonic Plague - Selftitled
Jaar van release: 2004
Label: eigen beheer
Bubonic Plague - Selftitled
De ster van de Nederlandse deathmetalscene is nog altijd rijzende. De oude, gevestigde garde dreunt onvermoeibaar door en het regent kwaliteitsplaten. Maar ondertussen staat een kersverse lading deathmetalbands van eigen bodem te trappelen om hun kwaliteiten uit de doeken te doen. En toegegeven, kwaliteit is in veel gevallen een niet te hoog gegrepen term.

Neem bijvoorbeeld Bubonic Plague. Sinds 2003 timmeren de 5 heren aan de doodmetalen weg en met succes, want eind 2004 kon de band haar eerste, 6 nummers tellende, plaag aan de luisteraar presenteren.
De plaag heeft dezelfde naam als de band, telt, zoals gezegd, 6 nummertjes en een ruime 20 minuten aan muziek. Met deze demo moet de bal gaan rollen voor de Katwijkers van Bubonic Plague, en dingen moeten raar lopen als deze band in de toekomst geen naam weet te vestigen. Want wat eens met een cover van Bloodbath begon dreigt nu uit te monden in een serieus goed old school deathmetalproject.

Bubonic Plague houdt duidelijk de Zweede koers aan en voorziet de muziek van alles waar deze muzikale stroming van gediend is. Groovy gitaarpartijen, fijne ramstukken, een knoerdharde, putdiepe keelgrom en herkenbare passages waarin terugkomende muziekstukken voor overzichtenlijke nummers zorgen. Het tempo van de muziek ligt vrij hoog, echter zonder dat het detail uit het oog verloren wordt. Want de heren van Bubonic Plague weten hoe ze hun melodietjes moeten aankleden waardoor deze geenzins uit de toon vallen bij hun Zweedse collegae.
Hoewel deze demo in eigen beheer is opgemomen mogen ook de productiekwaliteiten niet onvermeld blijven. Onder het motto "roeien met de riemen die we hebben" heeft de band er een keurig werkje van gemaakt waardoot het "demogeluid" totaal niet storend is gebleken. Integendeel. De ietswat rauwe productie vult de totale sound uitstekend aan.

Al met al een uitstekende demo van een band die in de toekomst nog geheid de nodige brokstukken gaat maken. Een originaliteitsprijs is voor Bubonic Plague verder niet weggelegd, want laten we eerlijk zijn, de Zweedse sound kennen we inmiddels van binnenstebuiten en achterstevoren. Maar dat mag het feit dat Bubonic Plague voor de rest hele degelijke deathmetal speelt totaal niet in de weg liggen. Voor liefhebbers van Bloodbath, God Among Insects, Fleshcrawl, Dismember en Grave is Bubonic Plague in ieder geval een band om rekening mee te houden.

Tracklist:
1. Blood Drenched Banner
2. Scars On My Wrist
3. Arrival Of The Black Plague
4. To Horse To Arms
5. The Bullit Hits Bone
6. We Dwell Below

Score: 74 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 11 augustus 2005

Koop dit album in

Meer Bubonic Plague:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van The bubonic op 11-08-2005 om 11:09u

bedankt voor die review ps we zijn met zijn 5e

Reactie van Een_Metalfan op 12-08-2005 om 15:28u

Shit! Foutje bedankt...