Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

  17 februari:
 • Decapitated, Black Tongue, Archspire en Inferi
 • Inhumate, Teethgrinder en Distaste
Kalender
Vandaag jarig:
 • Adam "Desecrator" Malinowski (Behemoth) - 45
 • Alex Varkatzas (Atreyu) - 40
 • Antero Manninen (Apocalyptica) - 49
 • Erlend Hjelvik (Kvelertak) - 37
 • Igor Leiva Benavides (Poema Arcanus) - 47
 • Jussi Rautio (Battlelore) - 44
 • Kai Hansen (Gamma Ray) - 59
 • Matthieu Plana (Heavenly) - 44
 • Mauricio Nader (Six Magics) - 41
 • Sami Lopakka (Sentenced) - 47
 • Simone Simons (Epica) - 37
 • Steve Asheim (Deicide) - 52
Review

Infernal Legion - Your Prayers Mean Nothing
Jaar van release: 2004
Label: Moribund Cult
Infernal Legion - Your Prayers Mean Nothing
In plaats van tijdens de godsdienstles naar de leraar te luisteren hebben de knapen van Infernal Legion liever naar Morbid Angel en Immolation zitten luisteren en dat is goed te horen op hun recentelijk uitgespuwde blasfemische werk Your Prayers Mean Nothing. Potentiële christelijke kopers worden door de band preventief afgeschrikt door bandnaam, cd-titel en de voorkant van de cd waar een in vlammen opgaande bijbel opstaat.

De Morbid Angel invloeden zijn in het eerste nummer Frenzy the Legion al meteen duidelijk te horen, riffs die duidelijk naar voorbeeld van grootmeester Azagthoth geconstrueerd zijn en ook qua drums lijkt Peter Sandoval een grote inspiratiebron voor de heren.

Het is overbodig te melden dat de heren de klasse van bovengenoemde nooit weten te halen, maar het werk heeft zeker de nodige charme, vooral de slepende stukken weten een duivelse en drassige sfeer te scheppen die de luisteraard menigmaal weet mee te zuigen, hetgeen goed tot uiting komt in het nummer Forest of the Diseased. Het enige gevaar dat soms op de loer ligt is dat deze stukken net wat te lang doorgetrokken worden waardoor soms de aandacht enigszins dreigt te verslappen. Naast het nodige mid-tempo werk weet de band ook vaak op hoog tempo de duivel door de kerk te jagen wat goed tot uiting komt in het nummer Inverted Cross, waar men op het einde overigens een zeer geslaagde bombastische sfeer weet neer te zetten, dit is ook het geval op het laatste nummer Christian Genocide. Hier lijkt de band voor het eerst op de hele cd even rechttoe rechtaan en melodisch te werk te gaan, dit mag dan de laatste minuut van het album beslaan, maar meer van deze stukken zouden de heren goed doen naast alle Morbid Angel Worship.

Productioneel vind ik soms eerlijk gezegd op enige fronten wat dunnetjes, waar bij veel deathmetal bands een geluidsmuur van beton op je af lijkt te komen is het hier soms toch meer een hekje. Alles is weliswaar helder op mekaar afgestemd maar soms lijkt het daardoor niet echt een geheel, de bas zou sterker aanwezig mogen zijn en vooral de bass-drum had duidelijker en lomper in de mix gemoeten, nu klinkt deze soms als een plastic bakje. Men moet hier wel bedenken dat de deze productie ook een keuze van de band zou kunnen zijn aangezien menig productie van hun voorbeelden ook vaker discutabel was.

Wereldschokkend is het allemaal niet wat de heren uit Lakewood aan ons presenteren maar voor mensen die van oudere, Amerikaanse, extreem technische deathmetal houden in de trant van Morbid Angel en Immolation zullen zeker hun plezier hebben aan deze schijf.

Tracklist:
1. Frenzy the Legion
2. Your Prayers Mean Nothing
3. Forest of the Deceased
4. Inverted Crucifix
5. Precision Butchery
6. Christian Genocide

Score: 75 / 100

Reviewer: Jan
Toegevoegd: 16 juni 2005

Meer Infernal Legion:

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.