Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-10-2020

Octavia Sperati - Winter Enclosure
Jaar van release: 2005
Label: Candlelight Records
Octavia Sperati - Winter Enclosure
Horgh van Hypocrisy zat eens op café met zijn vriendinnetje. Er zaten nog andere metalvriendinnetjes in die hardrockpub. Het bier vloeide rijkelijk en het resultaat is dat vijf meisjes nu samen de band Octavia Sperati vormen. De vijf aantrekkelijke jonge dames hebben drie jaar aan het materiaal voor ‘Winter Enclosure’ gewerkt en het resultaat mag toch wel gehoord worden.

Silje, Gyri, Bodil, Trine en Tone (typische Noorse meisjesnamen) zijn vooral beïnvloedt door oude The Gathering en benaderen hun muziek ook met een melancholische toets. Tevens komen er ook wat snellere semi-blastbeats langs en horen we wat Black Sabbath-riffs. Het muzikale niveau ligt in Noorwegen sowieso erg hoog en dat is bij Octavia niet anders. Deze geschoolde muzikanten spelen hun rock met perfectie en zangeres Silje heeft een uitstekende stem zodat uitspraken als ‘vrouwen moeten geen metal spelen’ of ‘vrouwen kunnen niet rocken’ volledig ontkracht worden.

De vriendjes kunnen trots zijn want ‘Winter Enclosure’ is stukken beter en boeiender als de gemiddelde nieuwe gothicmetalrelease en er is duidelijk hard gewerkt aan dit album. De nummers kunnen wel nog een stuk spannender en ik ben dus erg benieuwd hoe deze meisjesgroep zich zal ontwikkelen. Nog een leuk triviaweetje: het album draagt de naam ‘Winter Enclosure’ om de simpele reden dat de nummers in de winter zijn opgenomen. Zit er in een vrouw dan toch enige logica?

Tracklist:
1. Intro
2. Lifelines of Depths
3. Soundless
4. Icebound
5. Hymn
6. Hunting Eye
7. Future Is
8. Below Zero
9. Wasted on the Living
10. Without Air (Before)
11. Without Air (After)

Score: 76 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 21 mei 2005

Koop dit album in

Meer Octavia Sperati:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Octavia Sperati - Winter Enclosure
Reactie van Een_Metalfan op 25-05-2005 om 21:23u

Octavia Sperati - Winter Enclosure
Reactie van Een_Metalfan op 01-06-2005 om 20:29u