Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-10-2020

Octavia Sperati - Grace Submerged
Jaar van release: 2007
Label: Candlelight Records
Octavia Sperati - Grace Submerged
Wat hebben we hier, de nieuwe plaat van The Gathering? Als je de hoes van Octavia Sperati’s Grace Submerged niet zou hebben gezien en het eerste nummer Guilty Am I aanhoort, zou je die vergissing zomaar kunnen maken.

We hebben hier dus te maken met Octavia Sperati, een Noors doom/gothic metalgezelschap dat met Grace Submerged toe is aan hun tweede album. Het sextet herinnert in alle opzichten aan The Gathering van pak ‘m beet tien jaar geleden. Vrij eenvoudige, doch pakkende gitaarriffs aangevuld met prachtige vrouwelijke vocalen die meer dan een klein beetje doen denken aan Anneke van Giersbergen.

Opmerkelijk is de fraaie pianoballad Don’t Believe A Word, overigens een Thin Lizzy-cover, die perfect past tussen de andere atmosferische nummers. Uitschieters zijn er niet. Consistent is deze schijf echter wel.

Het is er niet echt de tijd voor het jaar voor. Wacht daarom gerust met het draaien van Grace Submerged tot er weer donkere en koude tijden aanbreken. Dan valt er optimaal te genieten van dit album dat wordt gevuld met wonderschone ‘luisternummers’ die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Een prima stukje luistervermaak dus, van deze Noren.

Tracklist:
1. Guilty Am I
2. Moonlit
3. Going North
4. Don’t Believe A Word
5. … And Then The World Froze
6. The Final Rest
7. Deprivation
8. Provenance Of Hate
9. Dead End Poem
10. Submerged

Score: 84 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 2 juni 2007

Koop dit album in

Meer Octavia Sperati:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Octavia Sperati - Grace Submerged
Reactie van Alex op 03-06-2007 om 09:10u
Score: 85 / 100

Na deze review te hebben gelezen, heb ik het album geprobeerd. Maar de eerste band waaraan ik denk als deze cd hoor is Lacuna Coil in hun begin periode voordat ze te poppy werden.