Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Moonsorrow - Verisäkeet
Jaar van release: 2005
Label: Spinefarm Records
Moonsorrow - Verisäkeet
Eindelijk is het nieuwe album van één van de meest geweldige pagan viking metal bands er dan. Moonsorrow heeft in twee jaar dan ook een heel bijzonder album in elkaar weten te zetten.
De progressieve elementen die vooral op voorganger 'Kivenkantaja' nog aanwezig waren, zijn op dit 'Verisäkeet' tot een minimum beperkt en men heeft zich meer gericht op het aanbrengen van bombast en epische hoogtepunten.

Zoals boven al leesbaar is, ben ik behoorlijk in mijn nopjes met dit nieuwe album. Dit zal echter niet voor iedereen gelden, want dankzij de zeer lange nummers, zal wellicht bij enkele mensen de verveling toeslaan.
Waarom dat zo is, zal ik kort uit de doeken doen.

Het album bevat 5 nummers, maar vergis je niet. De speelduur ligt namelijk rond de 70 minuten en dat betekent dus dat de nummers behoorlijk lang zijn.
De vrolijke folk riedels en melancholische slepende passages zijn meer aanwezig dan ooit en zo nu en dan gaat de band op herhaling. Persoonlijk vind ik dat een sterk punt, want de songs gaan ondanks hun lengte niet vervelen, omdat juist de geweldige melodieën vaker langs komen.
Mensen die blastbeats verwachten en complexe afwisselende technische passages, kunnen verder lezen, want elk nummer werkt men zich slepend naar een muzikaal hoogtepunt toe.
De manier waarop Moonsorrow dit doet is heel bijzonder. De meest schitterende melodieën en tempo's komen voorbij en ik ken eerlijk gezegd maar weinig andere bands die zulke meeslepende muziek kunnen maken.

Productioneel klinkt het geheel fantastisch. Doormiddel van een galm klinkt de muziek groots en soms werkelijk waanzinnig mooi. De agressieve krijszang in combinatie met de magistrale koorpartijen zijn een lust voor het oor.
Luister vooral eens naar Jotunheim. Dat is toch wel het beste nummer van het album, vanwege de epische passages en de prachtige clean zang. Het gebruik van folk instrumenten maakt het dan helemaal af.

Mijn voorkeur ligt misschien iets meer bij de twee voorgaande albums, maar qua epiek en grootsheid heeft de band zichzelf overtroffen.
Een schitterend album dus van deze Finse heren en elke liefhebber van bands als Ensiferum, Thyrfing en natuurlijk Moonsorrow zelf, moet echt dit album aanschaffen. Je zal er geen spijt van krijgen!

Tracklist
1. Karhunkynsi
2. Haaska
3. Pimeä
4. Jotunheim
5. Kaiku

Score: 86 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 23 februari 2005

Meer Moonsorrow:

Moonsorrow - Verisäkeet
Reactie van ReadMe op 23-02-2005 om 16:50u
Score: 87 / 100

Goede review, Jeroen! Ik ben dan ook erg blij dat ik deze cd in mijn bezit heb! :-)

Moonsorrow - Verisäkeet
Reactie van WorrosnooM op 23-07-2008 om 14:54u
Score: 91 / 100

Prachtige review!
Ook is dit een van men Favoriete cd's die ik op dit moment in dat cdrekje heb zitten.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.