Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Iced Earth - Dark Genesis
Jaar van release: 2001
Label: Century Media Records
Iced Earth - Dark Genesis
Dark Genesis is een boxset van Iced Earth, met daarin de eerste drie studio albums (geremixed en geremastered), de originele demo, en een cd vol met covers. Dit alles zit verpakt in een mooi boekwerk, met een biografie, alle songtexten van de albums, en vele fotos.

De eerste cd bevat de demo, Enter The Realm, uit 1988. Door deze demo werd de band opgemerkt door Century Media, die de band vervolgens een contract aanbood. 5 songs en een intro. Het geluid is eigenlijk helemaal niet zo slecht als je van demos verwacht, dus ik vraag me af of ze het nog wat opgepoetst hebben. De nummers zijn ook allemaal terug te vinden op het debuutalbum van de band, waarop ze toch wat beter klinken.

Op schijfje 2, 3 en 4 zijn de eerste drie albums van de band terug te vinden. Ze zijn allemaal geremixed en geremastered. Klinken ze veel anders dan de originele versies? Nee het valt mee. Vooral de debuutcd en Night Of The Stormrider klinken een stuk beter, maar dat ze geremixed zijn hoor je alleen als je de originele versies door en door kent. Burnt Offerings klonk toch al niet slecht, dus de vooruitgang is hierop niet zo groot als op de andere twee albums.

Als laatste cd bevat de box nog Tribute To The Gods, een cd met 11 covers van de favoriete bands van de Iced Earth leden. Onder andere Iron Maiden, Kiss en AC/DC worden door de band onder handen genomen. Dit album zal begin 2002 ook los verkrijgbaar zijn, en verdient eigenlijk wel zijn eigen review.

Als je de originele cds al hebt van de eerste drie albums, dan is de set misschien niet zo interessant, want Tribute To The Gods komt in het voorjaar van 2002 als het goed is ook los uit. Voor de mensen die alleen het nieuwere materiaal van Iced Earth hebben is de set echter juist perfect, want voor zo'n 100 gulden krijg je 5 cds, verpakt in een erg mooi omhulsel, wat natuurlijk geen geld is.

Let wel op, er is wat fout gegaan bij de productie van de set. Er zijn een aantal labels op de cds omgewisseld. De eerste oplage bevat deze fout. De cds kunnen teruggestuurd worden naar Century Media, dan krijg je goede exemplaren teruggestuurd. En in januari zal de goede versie in de winkel liggen.

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 97 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 12 december 2001

Koop dit album in

Meer Iced Earth:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een_Metalfan op 12-12-2001 om 17:10u
Score: 100 / 100

De tracklist zou toch interessant zijn.

Reactie van Een_Metalfan op 13-12-2001 om 12:33u
Score: 100 / 100

De review is niet eens zo lovend. Het geluid is niet zo veel verbeterd en het is alleen echt een aanrader voor degenen die nog niks van Iced Earth hebben. Toch geef je de sethet maximum aantal sterren? Dan be ik wel benieuwd waarom?

Reactie van Tokus op 13-12-2001 om 13:44u
Score: 100 / 100

omdat het voor iedereen die die albums nog niet heeft gewoon een perfecte box is, want je hebt de 1e drie albums plus een nieuwe en ook nog de demo, voor nog geen 20 piek per cd. Komt nog bij dat Iced Earth gewoon een van de beste bands is in z'n genre, dus hoe dan ook is het geen miskoop.

Reactie van Jaymz op 13-12-2001 om 21:53u
Score: 100 / 100

Kheb em besteld om de simpele reden dat dat de enige albums waren van IE die ik nog niet had...... en ben gek op boxjes :p

Reactie van Een_Metalfan op 22-10-2003 om 20:32u
Score: 99 / 100

waarom 99 omda ik de oude geluid mooier vind zo kon je goed horen hun begin en da JON SCHAFFER op night of the storm rider ook een album helemaal gezongen heeft ik vind het gewoon jammer da ze alle 3 cd's remasterd hebben er zijn ook mensen da de oude geluid mooier is dan da heldere ik mis iets in die remasterd de albums maar het is best een aanrader maar jammer dat nu aleen de remasterd cd's kunne bestelle maa die cover cd is helemaal te gek bye DARK-ELF