Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Edguy - Hall Of Flames (the best and the rare)
Jaar van release: 2004
Label: AFM Records
Edguy - Hall Of Flames (the best and the rare)
Edguy is een modern day's fairytale. Een ontroerend en tegelijkertijd bewondering opwekkend verhaal over vijf jochies die ervan droomden voor een megapubliek te staan, en dat na lang knokken ook voor elkaar krijgen. Het zou een prachtige Disneyfilm worden, als Tobias Sammet niet zo'n gestoorde freak zou zijn.

Hall Of Flames is een terugblik op de eerste tien jaar Edguy. Al het werk dat verscheen op AFM Records wordt onder de loep genomen, de beste tracks zijn geselecteerd en becommentariseerd door Sammet zelf (in samenwerking met de rest van de band). De eerste geeft een mooi beeld van Edguy's groei, in zowel speltechniek, songwriting als productie. De eerste twee albums komen er met één nummer wat bekaaid vanaf, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het aanbod van de overige drie albums. Out of Control, Vain Glory Opera en Nailed To The Wheel hoef je dus niet te missen.

In het boekje staan naast de liner notes van Tobias Sammet nog een bio met wat grappige anekdotes en een aantal foto's uit de ouwe doos.

Interessanter wordt het op de tweede cd. Die is namelijk gereserveerd voor de meer zeldzame nummers uit het verleden van Edguy. Voornamelijk b-kantjes en Japanse bonustracks, dus een beetje verzamelaar zal alles al wel hebben. Daarom had ik ook de eerste Edguy demo's in fatsoenlijke kwaliteit op het schijfje willen zien. Wat is er nu grappiger dan een vijftienjarige Tobias (éénmeterzestig) "we are the midgets of metal" horen brullen? Maar ook alleen al om "La Marche Des Gendarmes" zou iedere fan dit werkje in het rek moeten hebben staan.

Tracklist:
CD 1:
1. Tears Of A Mandrake
2. Jerusalem
3. Out Of Control
4. The Headless Game
5. Scarlet Rose
6. Nailed To The Wheel
7. Vain Glory Opera
8. Theater Of Salvation
9. Key To My Fate
10. Deadmaker
11. Land Of The Miracle
12. Until We Rise Again
13. The Unbeliever

CD 2:
1. The Devil And The Savant
2. Wings Of A Dream (2001)
3. For A Trace Of Life
4. But Here I Am
5. La Marche Des Gendarmes
6. Avantasia (live)
7. Walk On Fighting (live)
8. Wake Up The King (live)
9. All The Clowns (Video)
10. The Headless Game (live video)

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 11 december 2004

Koop dit album in

Meer Edguy:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een_Metalfan op 12-12-2004 om 19:54u
Score: 1 / 100

Te strakken broeken metal.

Reactie van Bob op 13-12-2004 om 19:23u

Dan ken jij Edguy nog niet.

Reactie van Bil op 18-12-2004 om 14:14u

ik wel hoor en het is zeker wel strakke broeken metal

Reactie van Moredhel op 30-01-2010 om 02:51u
Score: 90 / 100

Ik vind Theatre of Salvation kippevel-prachtig!

Reactie van Jontae op 05-04-2013 om 13:38u

Todos os albuns foram revdimoos por violae7e3o dos termos de uso. Aparece isso:File Removed for Violation. The file you requested has been removed from MediaFire for a violation of our Terms of Service or our Acceptable Use PolicyIf you believe you have reached this page in error, please contact support.Click here to view our help resourcesArrumem, por favor. Valeeu :)