Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Pig Destroyer - Terrifyer
Jaar van release: 2004
Label: Relapse Records
Pig Destroyer - Terrifyer
Sommige bands vallen niet in woorden te vangen. Pig Destroyer is zo’n band. De totaal krankzinnige herrie die men op Terrifyer, hun derde werkstuk, produceert valt niet te rijmen met de huidige waarden in de metal/grindcore scene. Misschien dat een term als “industrial hyper acid grind” de band enig recht zou doen, maar ik betwijfel het.

Voor de mensen die met dat gebrabbel weinig kunnen: neem de snelheden en het drumwerk van Nasum, de stem en het absurdisme van Agoraphobic Nosebleed (de bezettingen van PD en AN overlappen elkaar) en het muzikale gegoochel van The Dillinger Escape Plan en je komt wel ergens bij Pig Destroyer uit. Dat dit geen hapklare brokken zijn laat zich op grond van 31 Counts Of Battery en Prowler In The Yard, PD’s vorige verklaringen van gekte, wel raden, maar wat de band op Terrifyer doet gaat alle grenzen van “extreem” en “gestoord” voorbij. Dit is absoluut geen muziek die je draait terwijl je een biertje drinkt met vrienden. Tenzij je wat meer in het glas hebt zitten dan alleen bier, maar dat lijkt me duidelijk.

Ik denk ook niet dat er veel mensen zijn die een dergelijke uiting van Avant-garde-geweld zullen trekken. Wie echter, zoals ik, de laatste werkstukken van Agoraphobic Nosebleed, The End en Today Is The Day kon waarderen zal met Terrifyer een interessante plaat in huis halen. De score die onder deze recensie staat is dus ook volstrekt irrelevant en geldt alleen voor de gedragsgestoorden onder de grindfans. Iedere doorsnee Nasum-fan die zich niet tot die categorie rekent raad ik aan alvorens Terrifyer aan te schaffen eerst bovengenoemd werk te luisteren, en op grond daarvan te bepalen of je bereid bent om Pig Destroyer over je heen te laten denderen. Mocht je na die ervaring besluiten dat je er nog geen genoeg van hebt, in mei 2005 is de band live in Nederland te bewonderen. Neem je kalmeringsmiddelen mee.

Tracklist:
1. Intro
2. Pretty In Casts
3. Boy Constrictor
4. Scarlett Hourglass
5. Thumbsucker
6. Gravedancer
7. Lost Cause
8. Sourheart
9. Towering Flesh
10. Song Of Filth
11. Verminess
12. Torture Ballad
13. Restraining Order Blues
14. Carrion Fairy
15. Downpour Girl
16. Soft Assassin
17. Dead Carnations
18. Crippled Horses
19. The Gentleman
20. Crawl Of Time
21. Terrifyer

Score: 91 / 100

Reviewer: Rascul
Toegevoegd: 15 oktober 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Mortivore op 28-08-2005 om 21:15u

Ben 'm nu aan 't downloaden en verdomme, eigenlijk is ie geniaal! En dat wil wat zeggen want ik luister voor de rest naar Arch Enemy, Necrophagia, Aborted, Naglfar, Behemoth en Old Man's Child! Ik heb geen score neergezet omdat ik 'm nog niet compleet heb, maar hij wordt hoog. Een klasseke apart deze Biggetjes Vernietiger.

Reactie van Mortivore op 30-08-2005 om 15:10u
Score: 90 / 100

GENIFUCKINGAAL!

Reactie van trooper op 08-05-2007 om 20:15u
Score: 95 / 100

Mocht iemand als Nick Cave het ooit in z'n kop hebben gehaald om grindcore te spelen, dan zou het zo klinken. Geniale poëzie en razende grind/death/trash, de perfecte combinatie. en hiermee overtreffen ze zelfs hun eveneens geniale

Reactie van tepel op 31-01-2009 om 12:17u

wat een herrie zeg, leuk om je buren mee te pesten