Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    25 februari:
  • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
  • João Paulo Martins (Ramp) - 50
  • Miika Juhani Hostikka (Sinamore) - 43
  • Ricardo Confessori (Shaman) - 53

Vandaag overleden:
  • Bruce Corbitt (Rigor Mortis) - 2019
Review

Behexen - By the Blessing of Satan
Jaar van release: 2004
Label: Woodcut Records
Behexen - By the Blessing of Satan
Na het inmiddels al weer 4 jaar geleden verschenen 'Rituale Satanum' is hier weer een nieuw album van deze Finse black metal. De bandleden hadden tussendoor nog te maken met de uitstekende band Sargeist, maar rond Behexen bleef het in de tussentijd vrij rustig. Nu is men dus weer terug, en hoe!

'By the Blessing of Satan' is allerminst een originele plaat, maar het album bevat wel weer een staaltje geweldige rauwe black metal. Bij het horen van de muziek zullen namen als Marduk al snel bij je opkomen, maar Behexen is beduidend rauwer geproduceerd.
Het album bevat 7 nummers en alle nummers klokken zo rond de 6 minuten. Bij wat langere nummers is het natuurlijk belangrijk om genoeg afwisseling te hebben en gelukkig verstaat de band het vak om de nummers spannend op te bouwen. Razendsnelle drumpartijen, rauwe riffs en de heerlijk extreme hellezang zorgen voor een uiterst geslaagde cd. Zo nu en dan gaat men op gitaargebied op de solerende toer en dit geeft elk nummer net dat beetje extra wat ze nodig hebben.

De productie is rauw, maar alles klinkt wel vrij helder. Toch wil ik nog even terugkomen op de zang, want godverdomme nog aan toe, wat heeft die gozer een ziekelijke krijs (komt vooral goed naar voren in het titelnummer en Black Metal Baptism). Alle songs krijgen een zeer angstaanjagende en agressieve uitstraling dankzij de heer Torog.

Al met al kunnen we dus zeggen dat Behexen wederom een prima plaat heeft uitgebracht. Niets speciaals of origineels, maar gewoon een lekker ouderwets klinkende ruwe zwart metalen plaat met enkele moderne black metal invloeden.
Zo hoort het en met het simpele doch geniale hoesje word de sfeer al direct bepaald. Hard! Rauw! Satanisch!

Tracklist
1. By the Blessing of Satan
2. First of the Satanist
3. Sieluni Saatanan Vihasta Roihuten
4. Celebration of the christ's Fall
5. Black Metal Baptism
6. Watchers of my Black Temple
7. Under the Eye of Lord

Score: 85 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 11 oktober 2004

Behexen - By the Blessing of Satan
Reactie van Freddy666 op 24-05-2005 om 15:25u
Score: 90 / 100

helemaal mee eens met dit artikel... Behexen is een band die precies de juiste sfeer weet neer te zetten. Heb het genoegen gehad de heren live te zien en dat was echt te gek....

Behexen - By the Blessing of Satan
Reactie van Een_Metalfan op 29-10-2005 om 13:09u
Score: 85 / 100

Zeker geen originele plaat, maar wat een tank van een Black Metal band is Behexen! 'Black Metal Baptism' is één van de beste nummers die ik in lange tijd heb gehoord.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.