Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Coheed And Cambria - In Keeping Secrets Of Silent Earth: 3
Jaar van release: 2004
Label: Sony Music
Coheed And Cambria - In Keeping Secrets Of Silent Earth: 3
Dit is het tweede concept album van het Amerikaanse Coheed And Cambria die vooral bekend zijn in de emo/indie kringen. Hun debuut album ‘The Second Stage Turbine Blade’ uit 2002 draait volledig om de, door frontman Claudio Sanchez verzonnen, karakters Coheed en Cambria. Dit vervolg gaat verder waar dat album op hield. Het overlevende kind van Coheed en Cambria neemt zo’n acht jaar na hun dood wraak.

Nummers als ‘In Keeping Secrets Of Silent Earth: 3’, ‘Cuts Marked In The March Of Men’ en ‘Three Evils (Embodied In Love And Shadow)’ bevatten aanstekelijke gitaar riffjes en zijn vrij vrolijk. Dat klinkt heel simpel, maar de nummers zitten uitstekend in elkaar. Naarmate het album vordert verandert de sfeer. De nummers worden duisterder en harder, zoals te horen aan o.a. ‘The Camper Velourium II: Backend Of Forever’ en het onheilspellende ‘The Camper Velourium III: Al The Killer’.

Coheed And Cambria houden zich niet aan standaard couplet-refrein-couplet schema’s en ook Claudio’s hoge stem is verre van standaard (zijn kapsel is ook apart, maar dat terzijde). Het album eindigt met het rustige maar opbouwende ‘The Light & The Glass’. Tenminste dat dacht je, want er volgen nog 12 ‘silent tracks’ waarna op nummer 23 nog een lange hidden track volgt. Een begin aan het volgende hoofdstuk in de wereld van Coheed en Cambria misschien?

Dit is een geweldig, episch album. Geen album waarvan je af en toe één los nummer van moet luisteren. Nee, je moet er voor gaan zitten, dit album moet je luisteren in z’n geheel. De sfeer komt dan echt goed over en je leert het album steeds meer waarderen. In het begin zal het even wennen zijn, misschien pakt het je niet meteen, misschien wel nooit. Maar muziek liefhebbers die deze aparte band een kans geven zullen verrast worden.

Tracklist:
1. The Ring In Return
2. In Keeping Secrets of Silent Earth: 3
3. Cuts Marked In The March of Men
4. Three Evils (Embodied In Love and Shadow)
5. The Crowing
6. Blood Red Summer
7. The Velourium Camper I: Faint of Hearts
8. The Velourium Camper II: Backend of Forever
9. The Velourium Camper III: Al The Killer
10. A Favor House Atlantic
11. The Light & The Glass

Score: 93 / 100

Reviewer: Marlou
Toegevoegd: 17 juli 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Coheed And Cambria - In Keeping Secrets Of Silent Earth: 3
Reactie van D0dg3r (NL) op 28-01-2005 om 22:02u

Goede review, maar je hoeft er niet per se voor te gaan zitten. 'A Favor House Atlantic' vind ik verreweg het beste nummer van het album, en dat is dan vaak ook eens een nummertje wat ik zo maar even draai.

Coheed And Cambria - In Keeping Secrets Of Silent Earth: 3
Reactie van trooper op 01-01-2006 om 19:27u

Ik zal waarschijnlijk iets gemist hebben want ik begrijp totaal niet wat er goed is aan deze band. Op groezrock was k al verbaasd dat ze de marquee mochten afsluiten. Wel ja, tzal wel aan mij liggen