Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

After The Silence - Final Fantasy
Jaar van release: 2003
Label: Eigen beheer
After The Silence - Final Fantasy
After The Silence is een melodieus rock/metalbandje uit ons eigenste landje. Het collectief is tamelijk onbekend en nieuw aan het front, en uit de kunstig professioneel gedrukte bio wordt duidelijk dat het bol staat van de familieverbanden. Ook lezen we dat Final Fantasy (gamefreaks?) het eerste officiële wapenfeit is, een oefenruimte-opname daargelaten. Inmiddels al een tijdje uit (2003) maar onlangs pas binnengekregen op de metalfan.nl redactie.

De hele verpakking, tot en met het artwork ziet er verzorgd en professioneel uit. De vier nummers op het schijfje klokken gemiddeld zo'n zes minuten, genoeg om te laten horen wat het zestal in huis heeft. Diehard Death/Black fans mogen afdruipen, de occasionele gothic rock-fan kan gerust door blijven lezen. Niet dat ATS zo'n zwartejurkenband is, maar dit soort releases zou je bij wijze van spreken met je ouders kunnen luisteren. Ingrid, de zangeres, heeft een aangename stem om naar te luisteren. Snerpende hoogtes worden gelukkig vermeden, waardoor het antieke glaswerk thuis weer een behoorlijke schok bespaard blijft.

De band bestaat uit een aantal zeer ervaren en talentvolle muzikanten, en dat is te horen! Verscheidene topsolo's, een stevige ritmesectie, sluit perfect aan op de zang. Het bassgeluid is een beetje storend hier en daar, alsof er een leger kikkers doorheen zit te kwaken. Wanneer komt het eerste volledige album?

Tracklist:
1. Final Fantasy
2. Weary Angels Heart
3. C'est La Vie
4. Resurrection

Score: 78 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 26 juni 2004

Koop dit album in

Meer After The Silence:

[ Terug naar de Album Reviews ]