Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-06-2021

Predator - Predator
Jaar van release: 2004
Label: Remedy Records
Predator - Predator
Samen met bier en braadworst vormt heavy metal één van de gemiddelde levensbehoeften voor onze Oosterburen. Waar anders ter wereld kan een nieuw Manowar-album op de eerste plaats in de album top 100 binnen komen? Ook anno 2004 blijken bands als Helloween, Blind Guardian en in mindere mate Edguy en Primal Fear hun sporen nagelaten te hebben. Predator, een nieuwkomer aan het Duitse front, is een jonge heavy metalband die vooral door Primal Fear en de gebruikelijke klassiekers geïnspireerd lijkt. Het is goed te horen dat de band uit Duitsland komt: de heren klinken namelijk heel wat heavier en minder vrolijk en bombastisch dan de meeste Zuid-Europese collega's. Gelukkig zijn de herkenbare refreinen, fiere ritmes en gelikte gitaarsolo's niet van de lucht. Predator blijkt op dit debuut al alle kneepjes van het vak te kennen.

Opener Predator lijkt zo van een Primal Fear-album af te komen en kent alvast een heerlijk meebrulrefrein dat vooral op zonovergoten festivals voor de nodige euforische gezichten zal zorgen. Waar de meeste bands op hun debuutalbum nogal eens wat amateuristisch of onwennig over willen komen, klinkt Predator alsof men al een halve carrière achter zich heeft. Nummers als Hollow Words, Coming Home, Outlaw en Escape from Nowhere zitten stuk voor stuk erg pakkend in elkaar en stralen een mengeling van jeugdig enthousiasme en oude geraffineerdheid uit. Zelfs de semi-ballad Dream's Assassin mag met recht geslaagd genoemd worden.

Goed, Predator levert met dit debuutalbum niet bepaald het meest innovatieve werkstuk van het jaar af, maar pretendeert dan ook nergens vernieuwend te zijn. Geen onnodig technisch geneuzel of overdreven dik aangezette dramatiek, maar gewoon een lekker ouderwets potje heavy metal maken, lijkt het motto van deze mannen, en daar zijn ze wat mij betreft zeker in geslaagd! Jammer dat de band voor zover ik weet niet op de grotere zomerfestivals staat, want vooral in Duitsland zou men als helden onthaald worden! Wat wil het Duitse festivalpubliek immers meer dan bier, braadworst en een gezonde portie degelijke heavy metal?

Tracklist:
1.Predator
2.Addicted to Pain
3.Hollow Words
4.Buried Alive
5.Coming Home
6.Dream's Assassin
7.Escape From Nowhere
8.Outlaw
9.Waiting Forever
10.Night of the Witches

Score: 82 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 15 juni 2004

Koop dit album in

Meer Predator:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een_Metalfan op 15-06-2004 om 14:02u
Score: 80 / 100

geen HEAVY metal maar POWER metal!!!