Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Ricky Warwick - When Life Was Hard And Fast
Jaar van release: 2021
Label: Nuclear Blast Records
Ricky Warwick - When Life Was Hard And Fast
De meeste mensen kennen Ricky Warwick als de huidige frontman van Thin Lizzy. De Noord-Ierse zanger en gitarist mocht zich in 2009 aansluiten bij de legendarische hardrockformatie. Later kwam daar Black Star Riders bij, de band die is voortgevloeid uit Thin Lizzy. Ricky is hofleverancier van al het songmateriaal. Hoewel de Black Star Riders-albums elkaar in rap tempo opvolgen, heeft de artiest op muzikaal gebied toch nog meer te vertellen. Daarom doet Ricky ook als soloartiest regelmatig zijn zegje.

When Life Was Hard And Fast is het resultaat van een schrijfsessie tijdens de coronacrisis. Het is de opvolger van het dubbelalbum When Patsy Cline Was Crazy (And Guy Mitchell Sang Tfhe Blues)/Hearts On Trees uit 2016. Fans konden in hun handen knijpen met maar liefst 28 composities. Nu heeft Ricky een neus voor het schrijven van goede rocksongs met een Ierse flair, maar twee full-lengths vol met dit soort tracks is te veel van het goede. De nieuwe plaat bevalt me in dat opzicht al stukken beter. When Life Was Hard And Fast is met elf songs een compact album dat op tijd tot zijn einde komt zonder dat de aandacht verslapt. En dat komt het luistergenot ten goede.

Voor het album heeft Warwick om de gunsten van diverse bekende muzikanten gevraagd. Def Leppard-frontman Joe Elliot verzorgt de achtergrondvocalen in het titelnummer, Thunder-gitarist Luke Morley soleert in You Don’t Love Me en Guns N’ Roses-keyboardspeler Dizzy Reed doet mee in drie tracks, waaronder I Don’t Feel At Home. Ook zijn er gastbijdragers van onbekenden, zoals Warwicks manager die drumt in de Willy Deville-cover Gunslinger. De dochter van de soloartiest zingt mee in Time Don’t Seem To Matter, een song die ook nog eens over haar gaat.

Ondanks de vele gastbijdragen is When Life Is Hard And Fast vooral een album waarop Ricky zelf volop in de schijnwerpers staat. Hij is een uitstekende verteller, met teksten die uit het leven gegrepen zijn. Ze worden gedragen door sterke zangmelodieën. Instrumentaal bevatten de nummers weinig opsmuk en liggen daardoor prettig in het gehoor. When Life Is Hard And Fast is door zijn eenvoud misschien niet wereldschokkend, maar desalniettemin een fijne hardrockplaat.

Tracklist:
1. When Life Was Hard And Fast
2. You Don’t Love Me
3. I’d Rather Be Hit
4. Gunslinger
5. Never Corner A Rat
6. Time Don’t Seem To Matter
7. Fighting Heart
8. I Don’t Feel At Home
9. Still Alive
10. Clown Of Misery
11. Your My Rock ‘n Roll

Score: 77 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 21 februari 2021

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]