Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

06-03-2021

FireForce - Rage Of War
Jaar van release: 2021
Label: Rock Of Angels Records

FireForce - Rage Of War

Het Belgische FireForce levert aan de start van het jaar de vierde full-length af om ons er aan te herinneren dat heavy metal in deze Covid-19-tijden er gelukkig nog steeds niet onder te krijgen is. Voor de mensen die er nog aan herinnerd moeten worden: FireForce is ontstaan nadat Erwin Seutens (gitaar) en Filip Lemmens (zang) in 2008 Double Diamond verlieten. Op het moment is alleen Erwin Seutens nog over van deze line-up, maar de focus ligt nog steeds op stevige, eigentijdse heavy metal. En de nieuwe plaat is absoluut ook nog eens een schot in de roos.

Rage Of War bevat een aantal zeer sterke songs waarin de focus ligt op goed in het gehoor liggende refreinen, stampende riffs en goed doordachte gitaarmelodieën. Firepanzer is hier een perfect voorbeeld van: bijna dartelende zanglijnen in het refrein die uitmonden in een Halfordiaans uitschreeuwen van de titel, terwijl een stampende speedmetalriff langzaamaan overgaat in een perfect uitgewerkte gitaarsolo. March Or Die en Running hebben heerlijke marcheerritmes, terwijl Ram It een refrein heeft dat niet uit het geheugen te krijgen is. Wonderbaarlijk genoeg is de ballad-achtige track Forever In Time de persoonlijke favoriete van het album, helemaal omdat nieuwe zanger Matt Asselberghs laat horen zichzelf ook in de gevoelige stukken goed te kunnen uiten. De beste man is daarnaast ook verantwoordelijk voor enkele smakelijke gitaarsolo's.

Mocht er twijfel zijn om het album aan te schaffen op cd of lp, dan raad ik met gemak de cd-variant aan. Niet alleen levert het netto twee songs winst op ten opzichte van de lp, maar de exclusieve track voor vinyl, Tale Of The Desert King, is verreweg het minst interessante lied van een verder erg spetterende metalplaat. Er zijn enkele momenten dat rijmschema’s wel erg voor de hand liggen, maar het muzikale vuurwerk is verder non-stop aanwezig. Voor de liefhebbers van uptempo en riff-georiënteerde heavy metal in de stijl van Cage en Iced Earth is Rage Of War in ieder geval een zeer veilige aanschaf. Het is wat mij betreft ook de sterkste plaat uit de discografie van deze sympathieke band.

Tracklist:
1. Rage Of War
2. March Or Die
3. Ram It
4. Firepanzer
5. Running
6. Forever In Time
7. 108-118
8. Army Of Ghosts
9. Rats In A Maze (cd exclusive)
10. A Price To Pay (cd exclusive)
11. From Scout To Liberator
12. Blood Judge (cd exclusive)
13. Tale Of The Desert King (vinyl exclusive)

Score: 84 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 6 februari 2021

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]