Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-04-2021

Fireforce - Annihilate The Evil
Jaar van release: 2017
Label: Limb Music Products

Fireforce - Annihilate The Evil

Tussen het oprichten van de band en het uitbrengen van het derde album Annihilate The Evil heeft het Belgische Fireforce een contract getekend bij platenlabel Limb Music en onder andere gespeeld met bands als Saxon, Rage, Tygers Of Pan Tang, Omen en Artillery. Niet zomaar wat namen en Fireforce is met zijn ex-Double Diamond-bandleden dan ook niet de minste band als het aankomt op het maken van kwaliteits-heavy/power metal.

In dat opzicht hadden we van de nieuwe plaat ook niet veel anders dan goeds mogen verwachten. The Boys From Down Under gooit er met zijn vlotte riffs en voortrazende drums in ieder geval al een lekkere portie speedmetalinvloeden in, terwijl Revenge In Flames vooral een stoer marcheertempo en gitaarmelodieŽn herbergt. Thyra's Wall is in dat opzicht het absolute hoogtepunt van het album te noemen met een sterke afwisseling tussen snelle riffs en melodieuze passages die aan de eerdere Iron Maiden-albums doen denken. De door de band gehanteerde term van 'combat power metal' spreekt in dat opzicht boekdelen, aangezien alle songs een krachtig en strijdlustig gevoel opwekken.

Waar ik in de recensie van March On erg positief over de zang van Filip Lemmens was, moet ik toegeven dat ik nu de zanglijnen wat aan de eentonige kant vind. Zijn strot is nog steeds krachtig en rauw, maar omdat hij constant in mid-range blijft hangen, mist er wat dynamiek en gaat alles hetzelfde klinken. Zonde, want de zang zelf is wel degelijk gaaf, maar zou met een paar goede uithalen of een cleanere benadering veel meer interessante afwisseling in de muziek kunnen aanbrengen. Want hoe lekker de The Rolling Stones-cover Gimme Shelter muzikaal ook klinkt, het blijft met deze zanglijnen toch ietwat vlak.

Laat je hier echter niet door van de wijs brengen: Annihilate The Evil is namelijk een erg fijne derde cd die de band hopelijk nog een stuk verder kan helpen om te groeien in populariteit. Liefhebbers van bands als Accept, Saxon en Omen kunnen dit album dan ook zonder enige aarzeling aanschaffen.

Tracklist:
1. The Boys From Down Under
2. Revenge In Flames
3. Fake Hero
4. Dog Soldiers
5. Oxi Day
6. Thyra's Wall
7. Defector (Betrayer Of Nations)
8. The Iron Brigade
9. White Lily (Okhotnik)
10. Iron, Steel, Concrete, Granite
11. Herkus Mantas
12. Gimme Shelter (cd-bonustrack)

Score: 79 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 5 september 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]