Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-11-2020

Mad Max - Stormchild Rising
Jaar van release: 2020
Label: SPV / Steamhammer Records
Mad Max - Stormchild Rising
Na twee albums hadden de Duitse hardrockers van Mad Max in 1985 Stormchild uitgebracht. De fans wilden graag een nieuwe plaat met hetzelfde karakter en daarom is er nu Stormchild Rising, de opvolger van het zeer degelijke 35 uit 2018. Dezelfde figuur als toen siert de albumcover. Volgens bandleider Mark Voss is Stormchild een superheld die het kwaad bestrijdt met goede rocksongs. De grimmige sfeer op de cover staat symbool voor de moeilijke tijd waar de wereld zich momenteel in bevindt. Laten we hopen dat de songs op het nieuwe album de mensheid weer op het rechte pad gaat krijgen.

35 is een plaat met veel invloeden van klassieke rockbands. Dokken was daarvoor de grootste inspiratie, maar nergens klonk Mad Max als een kopie. Op Stormchild Rising wordt hetzelfde trucje opnieuw uitgevoerd. In interviews voor het nieuwe album vertelt Voss dat ook dit een wens was van de fans. De invloeden vielen zeer in de smaak, dus heeft band er weer voor gekozen om leentjebuur te spelen bij diverse rockacts uit het verleden. Dokken laat men ditmaal links liggen. De nadruk ligt nu vooral op Rainbow en het solowerk van Dio.

De vlotte opener Hurricane had niet misstaan op de klassieker Rainbow Rising uit 1976. De Rainbow-connectie wordt extra onderstreept dankzij gastzanger Ronnie Romero, die bij de huidige versie van Rainbow zingt. Mad Max maakt er dankzij de knallende productie wel een eigentijds nummer van. Ladies And Gentleman zou een mooi plaatsje hebben gekregen op een van Dio’s eerste soloalbums als de track in die periode geschreven zou zijn. Net als op 35 zijn zulke songs bedoeld als eerbetoon. Van jatten is nergens sprake.

Fans van melodieuze hardrock kunnen altijd terecht bij Mad Max. De band stelt nooit teleur en doet dat ook niet met Stormchild Rising. Het materiaal is ditmaal iets steviger, wat met Stormchild al het geval was. Het stampende, zware The Blues Is No Stranger en het catchy Talk To The Moon zijn de hoogtepunten. Het album gaat zeker niet de boeken in als een baanbrekende hardrockplaat. De band kleurt keurig binnen de lijntjes van het genre en zorgt vooral voor Duitse degelijkheid. Dat is in het geval van Stormchild Rising ruim voldoende.

Tracklist:
1. Hurricaned
2. Talk To The Moon
3. Eyes Of Love
4. Ladies And Gentlemen
5. Mindhunter
6. Rain Rain
7. Gemini
8. Kingdom Fall
0. The Blues Ain’t No Stranger
10. Take Her
11. Busted
12. Ladies And Gentlemen (single edit)

Score: 78 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 9 september 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]