Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2020

Navian - Reset
Jaar van release: 2020
Label: Indie Recordings

Navian - Reset

Het Noorse gezelschap Navian zegt geďnspireerd te zijn door bands als Animals As Leaders, Plini, Intervals en Polyphia. Daar heeft het trio voor 50% gelijk in. De twee bands met een P kunnen gerust een rechtszaak wegens plagiaat aanspannen. Ik zal ook eerlijk toegeven dat je met een combinatie van die twee bands ook Intervals wel kunt noemen als referentie. Daar kom je nog wel mee weg. Maar 'Animals As Leaders' is gewoon regelrecht name-dropping. Daar heeft het weinig mee van doen.

Tot zover het promopraatje. Hoe is het met de muziek gesteld? Eigenlijk best wel goed! Dat deze drie jonge Noren een fatsoenlijke riedel kunnen spelen, is niet heel gek. Ze hebben alle drie conservatorium gedaan, waar ze elkaar ook van kennen. En op niet geheel eigen wijze hebben ze leentjebuur gespeeld bij Polyphia en Plini. Maar dat wist u al. Geheel in lijn met de genoemde bands is deze debuut-ep dan ook gevuld met opwekkende, vrolijke loopjes en deuntjes. Reset klinkt net als hun grote voorbeelden verfrissend en speels. Even zo goed zijn de composities ondanks de muzikale kunststukjes en technische hoogstandjes zo catchy als wat.

Daar komt bij dat de muziek in no time in elkaar geflanst is. De heren werden geboekt voor een optreden op het showcase-festival by:Larm begin dit jaar. Ze hadden een maand de tijd om alle losse ideetjes aan elkaar te rijgen tot echte nummers. Dat ging overduidelijk goed, want het optreden leverde ze een deal op met Indie Recordings en het resultaat is deze ep. Dat op zich is bewonderenswaardig.

De debuutplaat staat gepland voor begin volgend jaar. Ik ben benieuwd wat ervan komt als deze heren er echt voor gaan zitten.

Tracklist:
1. Blank Space
2. Schoolyard
3. Shiba
4. Matcha Tea
5. Multiplayer

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 7 augustus 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]