Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Victorius - Space Ninja's From Hell
Jaar van release: 2020
Label: Napalm Records
Victorius - Space Ninja's From Hell
Een van de meest succesvolle powermetalbands van de laatste jaren is Gloryhammer. De band steekt de draak met het genre door met absurde verhalen te komen over tovenaars uit de ruimte die de aarde willen veroveren. Daarnaast zijn de bandleden verkleed als de karakters uit de verhalen van de albums. Hoewel de muziek niet heel bijzonder is, zijn de songs wel aanstekelijk genoeg om aan te slaan bij een groot publiek. Het was dan ook een kwestie van tijd tot de eerste bands zich aan zouden dienen om een graantje mee te pikken van het succes van Gloryhammer.

Het Duitse Victorius is een van die bands. De band brengt sinds 2013 albums uit, maar die hebben een serieuze ondertoon. In 2018 verscheen echter de ep Dinosaur Warfare – Legend Of The Power Saurus. Opeens heeft Victorius zich een maf imago aangemeten. Dit wordt doorgetrokken op de nieuwe full-length Space Ninja’s From Hell. Opeens zijn de bandleden op het podium ook space ninja's. De band is opgepikt door Napalm Records, dezelfde platenmaatschappij als die van Gloryhammer. De imagoverandering heeft dus zijn vruchten afgeworpen.

Blijkbaar is er vraag naar het absurde soort power metal zoals Gloryhammer die maakt. Het na-apen van succesvolle bands is dan ook niet per se een probleem. Dat wordt immers vaak genoeg gedaan. Het verhaal van Space Ninja’s From Hell is echter zonder inspiratie in elkaar geflanst. Dit lijkt precies op die van Gloryhammer, maar dan met space ninja’s die de wereld willen veroveren. Het concept leent zich prima voor Japanse invloeden in de muziek, zoals in Shuriken Showdown en Nippon Knights. Maar Victorius was echt onderscheidend geweest als er een uniek verhaal zou worden verteld.

Qua muziek horen we voornamelijk invloeden van blije groepen zoals Freedom Call en Gamma Ray. De meeste nummers zijn razendsnel en zitten vol koortjes. Victorius is ook muzikaal nergens origineel, maar al het gebodene is dik in orde. Daarnaast heeft het album een goede productie. De fanbasis van Gloryhammer kan hier vast wel mee uit de voeten. Ik verwacht ook niet dat die zo kritisch is over het slappe verhaal als ik. Zelf stel ik echter hogere eisen aan zowel het verhaal als de muziek.

Tracklist:
1. Tale Of The Sunbladers
2. Ninjas Unite
3. Super Sonic Samurai
4. Evil Wizard WuShu Master
5. Nippon Knights
6. Shuriken Showdown
7. Wasabi Warmachine
8. Wrath Of The Dragongod
9. Astral Assassin Shark Attack
10. Space Ninjas From Hell
11. Cosmic Space Commando Base
12. Shinobi Strike 3000

Score: 68 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 7 februari 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]