Enquête

Wat is jouw favoriete studio-album uit november 2021?

Archgoat – Worship The Eternal Darkness
Black Label Society – Doom Crew Inc.
Bullet For My Valentine – Bullet For My Valentine
Converge & Chelsea Wolfe – Bloodmoon: I
Crazy Lixx – Street Lethal
Cynic – Ascension Codes
Der Weg Einer Freiheit – Noktvrn
Exodus – Persona Non Grata
Gov't Mule – Heavy Load Blues
Hemelbestormer – Collide & Merge
Hypocrisy – Worship
In Mourning – The Bleeding Veil
Khemmis – Deceiver
Lock Up – The Dregs Of Hades
Lordi – Superflytrap / Lordiversity
Negură Bunget – Zău
Obscura – A Valediction
Omnium Gatherum – Origin
Proscriptor McGovern's Apsû – Proscriptor McGovern's Apsû
Rhapsody Of Fire – Glory For Salvation
Stormkeep – Tales Of Othertime
Swallow The Sun – Moonflowers
Unleashed – No Sign Of Life
Voices – Breaking The Trauma Bond
een ander album uit november, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 06-01-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Anders "Andy" Johansson (Diablo Swing Orchestra) - 43
  • Freddy Persson (Nostradameus) - 45
  • Randy Rhoads (Ozzy Osbourne)† - 65
  • Tim Roth (Into Eternity) - 46

Vandaag overleden:
  • Huddie "Lead Belly" Ledbetter - 1949
Review

Green Lung - Woodland Rites
Jaar van release: 2019
Label: Kozmik Artifactz

Green Lung  - Woodland Rites

De occulte heavymetalformatie Green Lung maakte vorig jaar een prima eerste indruk met zijn debuut-ep Free The Witch. Gelukkig laat de eerste langspeler niet lang op zich wachten. Met Woodland Rites doen de Londenaren er nog een schepje bovenop. De acht nieuwe songs zijn van uitstekende kwaliteit en doen het songmateriaal van de ep verbleken.

Woodland Rites start overrompelend sterk met drie fantastische tracks. Opener Initiation is een prachtig instrumentaal nummer dat - mede door het melodieuze, akoestische gitaarwerk en de harmoniserende elektrische gitaarpartijen - niet zou misstaan op het album Yellow & Green van Baroness. Met de titeltrack en Let The Devil In krijgt het album een perfect vervolg. De tracks hebben een heerlijke flow, de gitaarriffs zijn oerdegelijk en de zanglijnen zijn akelig catchy. Ook de achtergrondzang en de orgeldeuntjes zijn uitermate goed verzorgd.

Met hekserij en occulte rituelen als songthema’s duikt Green Lung duidelijk de occulte hoek in. De groep maakt tussen de tracks door gebruik van geluidssamples uit (occulte) films. Qua sound doet het bij vlagen denken aan Uncle Acid & The Deadbeats en (in mindere mate) Ghost. Toch hoor ik ook duidelijk Elder terug in de songs. Scott Black is een goede gitarist en laat regelmatig complexere gitaarstukken horen die doen denken aan de progressieve benadering die Elder op zijn albums laat horen.

In het tweede deel van het album neemt Green Lung wat gas terug. De songs zijn overwegend midtempo, minder energiek en moeten het meer hebben van een tragere, onheilspellende sfeer. Hoewel May Queen en Into The Wild eigenlijk prima songs zijn, gaat het album toch een beetje als een nachtkaars uit. Misschien was een andere volgorde van de tracks beter geweest. Zonder de tracks tekort te doen, krijg je het idee dat Green Lung al zijn kruit heeft verschoten in het begin.

Dit is echter een klein smetje. Woodland Rites is een erg leuke plaat. Wat de Engelsen nog meer in hun mars hebben, moet nog blijken. Voor een band die nog maar twee jaar bestaat, is dit in ieder geval veelbelovend.

Tracklist:
1. Initiation
2. Woodland Rites
3. Let The Devil In
4. The Ritual Tree
5. Templar Dawn
6. Call Of The Coven
7. May Queen
8. Into The Wild

Score: 79 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 13 mei 2019

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.