Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-10-2021

Black Space Riders - Amoretum Vol.2
Jaar van release: 2018
Label: Cargo Records

Black Space Riders - Amoretum Vol.2

Het is slechts zes maanden geleden dat Black Space Riders zijn laatste full-length uitbracht. Op Amoretum Vol.1 laten de Duitsers horen dat ze niet vies zijn van flink wat variatie in hun composities. De groep noemt zijn muziek ‘new wave of heavy psychedelic space rock’, maar bij vlagen gaat de muziek alle kanten op. Amoretum Vol.2 is wat steviger, maar ook net zo divers als het eerste deel van het tweeluik.

Zoals de titel al doet vermoeden, is liefde het centrale thema van deze twee releases. In het toepasselijk getitelde LoveLoveLoveLoveLoveLoveLoveLoveLove (Break The Pattern Of Fear) zit de songtekst “Fear leads to anger. Fear leads to hate. Hate leads to suffering. Suffering and pain”, waarmee de Duitsers aangeven dat angst de boosdoener en liefde de sleutel is in ons leven. Ondanks dat de teksten wat hippieachtig overkomen, beukt het nummer lekker weg met zijn opzwepende riffs en rauwe vocalen. Met ook Before My Eyes en Assimilating Love vroeg in de tracklist opent de plaat behoorlijk stevig.

Black Space Riders laat zich van diverse kanten horen. Soms geslaagd, soms minder geslaagd. Zo hadden de flauwe meezinger Sláinte (Salud Dinero Amor) en het funky, maar weinig opzienbarende Body Move van mij niet gehoeven. De Duitsers zijn op hun sterkst wanneer de psychedelica en melodie de overhand hebben. Walls Away, In Our Garden, Leaves Of Life (Falling Down), Take Me To The Stars, Ch Ch Ch Ch Pt. I (The Ugly Corruptor) en The Wait Is Never Over zijn daar goede voorbeelden van. Stuk voor stuk zijn het prachtige, sfeervolle songs.

Amoretum Vol.2 is evenals zijn voorganger geen foutloze plaat. Misschien had de groep van de tweeëntwintig songs enkele moeten schrappen. Aan de andere kant is dit zo’n typische plaat waarvan je imperfecties voor lief neemt. Zo stoor ik mij altijd aan Duitse bands met zangers die in het Engels zingen met een flink Duits accent. Ook Black Space Riders heeft dit ‘Scorpions-effect’, maar de muziek is sfeervol genoeg om te voorkomen dat zoiets het gaat verpesten. Ondanks dat Black Space Riders af en toe de plank mis slaat, is dit een album een aanrader. Zeker voor wie van genre-overstijgende en avontuurlijke muziek houdt.

Tracklist:
1. Before My Eyes
2. LoveLoveLoveLoveLoveLoveLoveLove Love (Break The Pattern Of Fear)
3. Walls Away
4. Slaínte (Salud, Dinero, Amor)
5. Assimilating Love
6. In Our Garden
7. Leaves Of Life (Falling Down)
8. Body Move
9. Take Me To The Stars
10. Ch Ch Ch Ch Pt. I (The Ugly Corruptor)
11. Ch Ch Ch Ch Pt. II (Living In My Dream)
12. Chain Reaction
13. No Way
14. The Wait Is Never Over

Score: 80 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 14 augustus 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]