Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-02-2021

Visigoth - Conqueror's Oath
Jaar van release: 2018
Label: Metal Blade Records
Visigoth - Conqueror's Oath
Het lijkt erop dat epische heavy metal weer een beetje aan het terugkeren is. Oudjes als Manilla Road, Cirith Ungol en Sorcerer beleven een tweede jeugd en de nieuwe generatie timmert flink aan de weg. Tot de laatste groep kunnen we bands rekenen als Eternal Champion, Argus, Atlantean Kodex, Gatekeeper en Crypt Sermon. Visigoth werd voorheen nog te licht bevonden, maar is duidelijk gegroeid sinds zijn debuutalbum The Revenant King uit 2015.

Ja, wat Visigoth hier laat horen is toch wel indrukwekkend. Conqueror’s Oath is een goed geproduceerde metalplaat geworden. Deze is tot in de puntjes verzorgd. Nog belangrijker is dat de songs geweldig zijn. Het galopperende Steel And Silver dwingt me mee te zingen terwijl ik mijn gebalde vuist in de lucht steek. Hier zingt Jake Rogers toch verdomd goed. De kritiek die ik op hem had in het verleden is nu absoluut niet meer van toepassing. Warrior Queen laat duidelijke afwisseling horen; gitaarduels en vervolgens fluitpartijen. Er zijn weinig bands die dat durven.

Visigoth gaat soms terug naar de wat meer simpelere metal van het debuut. Outlive Them All is daarvan een goed voorbeeld. Toch is deze track ook weer genieten geblazen, omdat op effectieve wijze het gaspedaal ingetrapt wordt en de zanger wederom op positieve wijze de hoofdrol opeist. De beste songs moeten dan nog komen, want deze staan halverwege. Hammerforged is met afstand het meest euforische lied dat je hier zult vinden en Traitor’s Gate is een meer dan uitstekende definitie van episch!

De kritiek op albums als deze is gebruikelijk. De originaliteit is weer ver te zoeken, maar daar zullen liefhebbers maling aan hebben. Wel valt het op dat dit soort producties zelden nog oubollig klinken. Net als bij Atlantean Kodex en Eternal Champion het geval is, klinkt het album fris en modern. Precies zoals dit soort muziek anno 2018 zou moeten klinken.

Tracklist:
1. Steel And Silver
2. Warrior Queen
3. Outlive Them All
4. Hammerforged
5. Traitor's Gate
6. Salt City
7. Blades In The Night
8. The Conqueror's Oath

Score: 89 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 1 juli 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]