Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

07-08-2020

Thundermother - Thundermother
Jaar van release: 2018
Label: Despotz Records

Thundermother - Thundermother

Even zag het er slecht uit voor het Zweedse Thundermother. In het voorjaar van 2017 bleef gitariste Filippa Nässil alleen achter nadat de overige vier bandleden met de noorderzon vertrokken. Ze liet het er niet bij zitten en zocht met succes naar vervanging. Nog geen jaar later is de vrouwengroep een kwartet en is er een nieuw, gelijknamig album, Thundermother, met daarop dertien verse rock-‘n-rollnummers.

Ondanks dat de groep voorzien is van een flinke dosis vers bloed, is er aan de formule en het geluid van Thundermother weinig veranderd. De meiden maken muziek die geïnspireerd is door de hardrock van de jaren zeventig en vroege jaren tachtig. Muziek die ligt in het straatje van Motörhead, AC/DC en in hedendaagse termen een zusterband vormt van Airbourne en Danko Jones. Heerlijke, pure hardrock met zware gitaren en opzwepende zanglijnen, die afgemaakt wordt met een dikke bluesvernislaag.

De plaat trapt af met de standaard midtempo rocker Revival. Echt knallen doet het vanaf single Whatever, waar ook een videoclip bij is gemaakt. Wat volgt zijn grotendeels aanstekelijke, energieke rocksongs. Het geluid is iets voller dan op voorgaande platen en dat geldt ook voor de zang van Guernica Mancini, maar over het algemeen zijn er weinig verschillen tussen de oude en nieuwe line-up.

Fire In The Rain is de eerste, enigszins flauwe ballad die zich aandient. Het echte leven en luisterplezier van de plaat zit hem in de rappere en midtempo songs. Wanneer het tempo er tegen het einde van de plaat uitgaat met een aantal persoonlijk getinte, maar ook snel te vergeten tragere nummers, heeft de plaat niet de explosieve nasmaak die je na de eerste paar knallende rocksongs verwacht. Gezien de titels lijkt het deels om een muzikale afrekening met het verleden van de band te gaan. Een ander punt van kritiek is dat de teksten van zangeres Mancini af en toe niet te verstaan zijn, bijvoorbeeld tijdens opener Revival. Verstaanbare, puntige teksten zou de aardige song zeker ten goede komen.

Die kleine punten van kritiek mogen het luisterplezier niet al te veel drukken. Thundermother is een goede basis voor de nieuwe line-up om op voort te bouwen en er is geen twijfel dat dit nieuwe materiaal het live goed zal doen.

Tracklist:
1. Revival
2. Whatever
3. Survival Song
4. Racing On Mainstreet
5. Fire In The Rain
6. Hanging At My Door
7. Rip Your Heart Out
8. The Original Sin
9. Quitter
10. We Fight For Rock ‘n’ Roll
11. Follow Your Heart
12. Children In The Rampage
13. Won’t Back Down

Score: 74 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 28 februari 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]