Pit
Enquête

Wat is vooralsnog jouw favoriete studio-album, dat in januari 2023 is uitgebracht?

...And Oceans – As In Gardens, So In Tombs
Ahab – The Coral Tombs
Atrocity – Okkult III
Beyond The Black – Beyond The Black
Black Star Riders – Wrong Side Of Paradise
Death Engine – Ocean
Defy The Curse – Horrors Of Human Sacrifice
Esoctrilihum – Funeral
For I Am King – Crown
Hoplites (Ὁπλίτης) – I Lied
Høstsol – Länge Leve Döden
Imperium Dekadenz – Into Sorrow Evermore
Iravu – A Fate Worse Than Home
Katatonia – Sky Void Of Stars
Killer – Hellfire
Måneskin – Rush!
Obituary – Dying Of Everything
Riverside – ID.Entity
Schavot – Kronieken Uit De Nevel
Thy Darkened Shade – Liber Lvcifer II: Mahapralaya
Twilight Force – At The Heart Of Wintervale
Uriah Heep – Chaos And Colour
VV – Neon Noir
Walg – III
een ander studio-album uit januari 2023

[ Uitslag | Enquêtes ]

  8 februari:
 • Manowar
 • 9 februari:
 • Napalm Death, Doom, Siberian Meatgrinder en Show Me The Body
 • 10 februari:
 • Diablo Swing Orchestra
 • Distant en Changing Tides
 • Dream Theater
 • For I Am King en Another Now
 • Sepiroth, Carceri en Buried
 • 11 februari:
 • Dizzy Mizz Lizzy en Jesper Binzer
 • For I Am King en Another Now
 • John Mitchell
 • Smyrna Death Fest
 • 12 februari:
 • Dream Theater
 • Up The Irons (met Dennis Stratton)
 • 13 februari:
 • Rolo Tomassi, Holy Fawn en Heriot
Kalender
Vandaag jarig:
 • Gas Lipstick (HIM) - 52
 • Morgan "Mogge" Löfstedt (Wulfgar) - 40
 • Paul Barker (Ministry) - 64
 • Vince Neil (Mötley Crüe) - 62

Vandaag overleden:
 • Tony Destra (Cinderella) - 1987
Column

Stof zijt gij...

Door Greg, augustus 2010

Na een aantal jaren trouwe dienst heb mijn mobiel nu maar eens eindelijk vervangen.

"Lekker boeiend", zullen er nu velen van jullie denken. "dat heeft toch geen kont met muziek te maken?". Nee, dat is zo. Ik ben hier dan ook niet om het over smartphones, megapixels of bluetooth-aansluitingen te hebben... Er zit meer achter.

Het ding is namelijk meegegaan naar elk concert, en elk festival.... En de keren dat ik het ding verloren ben in de mensenmenigte zijn ontelbaar. Want tja, doordat het nog een toestel is van voor dat hele touchscreen-slideshow geouwehoer is het nog een aardig klein dingetje, en had het dan ook de nimmeraflatende neiging om op de meest hachelijke momenten uit de broekzak te ontsnappen. En het is er ook aan af te zien - het ding zit onder de littekens. Stuk voor stuk herinneringen, van een getekend verleden vol decibellen en besmeurde biervloeren.

In het beeldscherm staan bijvoorbeeld 3 subtiele krassen, overgehouden aan een Dark Tranquillity concert in Utrecht. Ik zal het nooit vergeten - een crowdsurfreis die me langs het podium en uiteindelijk weer op de vloer bracht, met afrondend het verschrikkelijke besef dat er iets in m'n broekzak miste. M'n wereld stortte ineen, en ineens deed het hele concert er niet meer toe. Terwijl de Zweden op het podium nog bezig waren zocht ik de vloer af... en pas toen de band het podium had verlaten, de lichten weer aan gingen en wat mensen weg waren vond ik 'm weer terug aan de andere kant van de zaal, tussen twee voeten in. Alsof het ding om hulp leek te schreeuwen.

De achterkant is ook lichtelijk vermangeld - een groot litteken van Behemoth in de Baroeg een paar jaar terug markeert de linker achterkant. Men zal het wel herkennen... Je valt achterover in de pit, en ineens is 1 van je zakken leeg. Chaos, paniek en ontreddering, overgoten met een sausje van 'KUT!'. Gelukkig vond ik 'm die avond een heel stuk sneller terug dan toen in Utrecht - maar eer dat ik 'm gevonden had waren er al wat mensen overheen gedenderd, met de uiteindelijke schade als gevolg.

Wonderlijk genoeg is er, ondanks al dat misbruik, nooit echt wat aan kapot gegaan en is 'ie het altijd blijven doen. Nog verbazingwekkender is dat ik 'm ook altijd terugvond - dit in tegenstelling tot 1 van m'n vrienden die op de laatste editie van Speedfest z'n mobiel in de Death Angel pit verloor en 'm vervolgens nooit meer terugzag.

Uiteindelijk besloot ik 'm dus maar beter te beschermen; ik deed m'n mobiel in een sok, die met een musketonhaak aan m'n broek vast zat. En hoewel ik blij was dat het toestel nooit meer uit m'n broekzak ontsnapte betekende dit ook dat er geen verdere herinneringen meer bij konden worden getekend. Weliswaar geen schrikreacties meer of een verhoogde bloeddruk, maar ook geen nieuwe krassen met een verhaal, geen verse butsen met een geschiedenis of nieuwe knopjes die nu net iets harder aangedrukt moeten worden. Voor deze sentimentele klootzak leek een tijdperk ten einde.

Maar toen ik het mobieltje openmaakte om de SIM kaart eruit te halen, bleek dat 'ie nog een laatste erfenis had nagelaten. Nog een laatste, onvoorziene herinnering, die me verrast deed opkijken. Ik verwijderde de achterkant, en overal in de binnenkant zat stof. Vers stof, wat ik er nog niet eerder gezien had. En toen viel het kwartje: het was Belgisch stof, geimporteerd van de laatste editie van Graspop.

Reactie op Stof zijt gij...
Door VampWithin op 22-09-2011 om 15:56uHahaha, goede recensie man:-D Laat me raden, je kunt hem niet wegdoen nu? ^^ Of je hebt hem een plekje gegeven? :-D
Het is dan ook beter je gsm en andere loshangende dingen thuis of tenminste ergens veilig op te bergen alvorens je gaat moshen;-)

Groetjes Lisa

Reactie op Stof zijt gij...
Door VQNw6Q3MFk7z op 03-10-2015 om 02:22ujeg elsker ogse5 det stof og har en dug lengigde. For et par uger siden rf8g der lidt viskestykker i kurven. De skal vist laves om til mund- eller brf8dservietter. Hurra for den slags spotvarer i Netto!

Reactie op Stof zijt gij...
Door VQNw6Q3MFk7z op 03-10-2015 om 02:23ujeg elsker ogse5 det stof og har en dug lengigde. For et par uger siden rf8g der lidt viskestykker i kurven. De skal vist laves om til mund- eller brf8dservietter. Hurra for den slags spotvarer i Netto!

Pitfest

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.