Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2021

Interview: Jeff Walker Und Die Flüffers
Door Kristof
Geplaatst in mei 2006

Jeff Walker zal voor eeuwig in ons geheugen gegrift staan als de wacko bassist/zanger van Carcass. Hij bracht onlangs zijn eerste soloplaat uit dat je toch wel opmerkelijk kan noemen. Onder de naam Jeff Walker And Die Flüffers bracht hij namelijk een coveralbum uit genaamd “Welcome To Carcass Cuntry”. Een album dat vooral country en blues bevat en waarop liedjes van bijvoorbeeld Hank Williams en George Jones worden gecoverd. Onze nieuwsgierigheid rond dit foute album is echter zo groot, dat we besluiten om Jeff maar eens op te bellen.

Jeff Walker Und Die Flüffers

Hej Jeff. Waarom heb je in hemelsnaam een country/blues-achtig album opgenomen met covers van artiesten zoals mister Cash, John Denver en Skeeter Davis?

Waarom niet? (stilte)

Ik zal mijn vraag anders stellen. Heb jij altijd naar dit soort muziek geluisterd?

Ik heb altijd een vrij brede smaak gehad en ik wou altijd al eens een countryrockalbum maken. Ik ben ook altijd een fan geweest van bands als The Eagles en The Byrds. De laatste jaren draai ik dit soort muziek terug heel frequent en een hommage lijkt me dus wel op zijn plaats. En figuren als Hank Williams waren pioniers. Ook op gebied van seks en drugs. Hahaha.

Dus je hebt ook al drie keer zwijmelend naar de Johnny Cash film “Walk The Line” gekeken?

Ik heb die film nog niet gezien en ik weet ook niet of ik die ooit zal bekijken. Zoiets kan alleen maar tegenvallen, ondanks de vele positieve verhalen die ik erover heb gelezen.

Ga toch maar kijken Jeff. Het is een superfilm. Heb je nog covers opgenomen die het album niet hebben gehaald?

Neen. Maar er is van alles dat ik nog wil coveren. Misschien dat ik nog wel een EP uitbreng ofzo. We zullen wel zien.

Even serieus Jeff. Meen jij dit nu allemaal echt of is dit gewoon een heel grote grap?

Welcome to Carcass CuntryDat moet iedereen voor zich uitmaken. Ik vind het een geslaagd album. De plaat bevat zeker humoristische momenten, maar het geheel is zeker geen grap.

Waarom heb je de plaat eigenlijk “Welcome To Carcass Cuntry” gedoopt? Wil je zo nog wat Carcass fans verleiden om de plaat te kopen?

De titel is gewoon een grap. Ik denk niet dat veel Carcass fans dit album zo goed zullen vinden. Als een deel ervan dit album trekt, dan is dat toch mooi? Overigens heeft dit album al heel goede recensies gekregen in Engelse en Duitse metalbladen.

Wie zijn Die Flüffers?

Dat vind ik eigenlijk een heel goede vraag. Laat we even nadenken over wie Die Flüffers zijn. Het zou eigenlijk de naam van mijn backingband moeten zijn. Denk ik toch. Maar aangezien die niet bestaat, kan dat eigenlijk ook niet. Het is eigenlijk gewoon een grap.

Iets anders dan. Wat doen leden van H.I.M. op dit album?

Wist je niet dat de heren van H.I.M. grote metalfans zijn? Ze zijn overigens ook allemaal liefhebber van Carcass. Vooral hun drummer Gas is een zeer fanatieke metalhead. Ik heb ze ontmoet in Finland. Leuke mensen.

En wat doet Billy Gould van Faith No More op deze plaat?

De heren van Faith No More zijn ook grote Carcass fans. Ik heb gewoon gemaild naar al de gasten en ze hadden allen interesse om mee te spelen.

Waarom doet Barney van Napalm Death niet mee op deze plaat. Het zou me geweldig lijken om Barney een nummer te horen verkrachten.

Hij wou wel, maar ik vond zijn stem toch niet zo goed bij de muziek passen. Maar je moet niet klagen want Napalm Death-bassist Shane Embury doet ook mee op “Welcome To Carcass Cuntry”.

Ga je eigenlijk optreden met deze muziek?

Jeff WalkerAls het zou kunnen? Graag! Maar je hebt uiteraard allemaal die logistieke problemen. Als ik een goed bod krijg zal ik het echter zeker doen.

Dit album verschijnt via je eigen label In Grind We Trust. Waarom?

Tja, uit noodzaak. Niemand wou dit album namelijk uitbrengen. Dus ben ik maar een label begonnen.

Gaan er nog dingen via je label uitkomen?

Hopelijk wel. De eerste versie van het Carcass album “Heartwork” zou ik graag uitbrengen als de rest van Carcass er akkoord mee is.

De eerste versie van “Heartwork”?

Ja, de eerste keer dat we dit album hebben opgenomen is niet dezelfde versie van de uiteindelijke uitgave. Wat andere zangpartijen en gitaarsolo’s kom je tegen op die eerste versie. Wel boeiend hoor.

Ik heb me altijd afgevraagd hoe je terugkijkt op het Blackstar album “Barbed Wire Soul” uit 1997.

Grooooooaaaaaaaaaaacccccccccccchhhhhhhhh.

Wat?

Zo klinkt de plaat toch? Ik vind het zeker geen slecht album. Vooral de teksten waren goed.

Laatste vraag. Wat heb je de laatste tijd allemaal nog gedaan en wat staat er nog op je programma?

Laat ik dit even overlopen. Ik speel bas in Brujeria. Dat vind ik zeer leuk omdat ik daar enkel de bassist ben. Zo heb ik geen zorgen aan mijn hoofd. Ik ben overigens net terug van Mexico waar we hebben opgetreden. Omdat de teksten Spaanstalig zijn, treden we vooral op in Zuid-Amerika en Spanje. Ik heb ook meegewerkt aan de albums van het Deense Mnemic en de Finse grindcoreband To Seperate The Flesh From The Bones. En ten slotte heb ik een bijdrage geleverd aan de band This Is Menance. Dat is een soort van nu-metal achtige band van Pitchshifter leden.

[ Terug naar de Interviews ]