Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-05-2021

Terrorizer, Teethgrinder en Bloodgod
Op 7 augustus 2014 in dB's, Utrecht
Een review door Tatzel
Foto's door Jeanny Petrocchi van MetalPhoto

Een warme, zomerse dag en het einde van mijn vakantie. Wat is er mooier om dat af te sluiten dan met een concert van Terrorizer? Deze grindcoregiganten stonden namelijk in het uiterst charmante zaaltje dB´s te Utrecht en het was zowaar de eerste keer in de geschiedenis dat deze zaal geheel uitverkocht was. Alle ingrediënten voor een gedenkwaardige avond dus.

Het geduld zou echter nog even op de proef gesteld moeten worden want de beurt was eerst aan Bloodgod om de avond af te trappen. Ik kan niet zeggen dat ik erg onder de indruk was van deze band. Deze mannen hadden overduidelijk nog niet al te vaak op het podium gestaan en de wat ongemakkelijke sfeer hielp daar natuurlijk ook niet bij. Grootste debet was echter het feit dat, zodra de gitarist een solo begon te spelen, het hele geluid plat lag. Dat is het risico van een trio, zeker als de bassist de muziek niet alleen kan dragen. Echter de vrolijke afsluiter van het optreden was een uitermate blije gitarist die vermeldde dat zij d'r klaar mee waren en bier gingen drinken, ik zou zeggen: proost.

Bloodgod @ dB's, Utrecht, 7-8-2014

Nu was het geluid bij Bloodgod nou niet echt iets om over te juichen maar bij Teethgrinder leek echt alles mis te gaan. Het podium werd bijna volledig door de drumkit van Terrorizer in beslag genomen, zodat de drumkit van Teethgrinder vooraan stond. Daardoor was er geen ruimte voor de zanger on stage, dus die stond daardoor voor het podium te zingen. Kapotte triggers, baspedalen en snoeren zorgden voor een wat rommelige set, maar die set stond wel als een huis. Teethgrinder is een nieuwe speler in grindcoreland, doch zeker geen broekies zonder staat van dienst! Deze band wordt gevormd door ex-leden van Dr.Doom en Greyline en de ervaring was duidelijk zichtbaar op het podium. Doordat zanger Jonathan Edwards midden tussen het publiek stond, was hij dus ook deelgenoot van de moshpit die daar na een aantal nummers ontstond, en dat maakte het allemaal toch wel een klein feestje om naar te kijken. Het optreden was in ieder geval heel plotseling klaar, en de heren waren zonder boe of bah ineens foetsie. Goede band en zeker een naam om in de gaten te houden.

Teethgrinder @ dB's, Utrecht, 7-8-2014

De puristen onder u zullen nu inmiddels wel gaan sputteren: "ja, maar Terrorizer, da's toch allang geen Terrorizer meer? Zonder Jesse Pintado en Oscar Garcia is deze band toch maar een slap aftreksel van wat het ooit geweest is?" Neen. Zeer zeker niet. Pete Sandoval mag dan het enige origineel overgebleven bandlid zijn, maar dat betekent niet dat de andere twee heren er niet toe doen. Speelplezier volop en het blijft uiteraard een genot om dhr. Sandoval bezig te zien achter zijn drumkit. We worden getrakteerd op een volledige uitvoering van het legendarische World Downfall uit 1989. Nummers die met verve door Harrison, Sandoval en Molina worden gebracht en klassiekers als Dead Shall Rise en Corporation Pull-in worden uiteraard door het publiek luidkeels meegebruld. Ook het tribuut aan Chuck Schuldiner in de vorm van de Death-cover Infernal Death krijgt goede bijval. Een paar kleine probleempjes met een loszittend snoertje kunnen de pret in ieder geval niet drukken. De avond komt tot een prima einde als het, gedurende het hele optreden door het publiek aangevraagde Hordes Of Zombies voorafgaat aan Crematorium en State Of Mind. Terrorizer bewijst zelfs met de huidige line-up bij de absolute top van de grindcorescene te horen en de heren bezorgen dB's inderdaad een gedenkwaardige avond.

Terrorizer @ dB's, Utrecht, 7-8-2014

Setlist Terrorizer:
1. After World Obliteration
2. Storm Of Stress
3. Fear Of Napalm
4. Human Prey
5. Corporation Pull-In
6. Strategic Warheads
7. Condemned System
8. Resurrection
9. Enslaved By Propaganda
10. Need To Live
11. Ripped To Shreds
12. Injustice
13. Whirlwind Struggle
14. Infestation
15. Dead Shall Rise
16. Infernal Death
17. World Downfall
18. Hordes Of Zombies
19. Crematorium
20. State Of Mind

Terrorizer @ dB's, Utrecht, 7-8-2014
Terrorizer @ dB's, Utrecht, 7-8-2014

Met dank aan Jeanny Petrocchi van MetalPhoto voor de foto's.

[ Terug naar de Concert Reviews ]

Reactie van Ewing1 op 11-08-2014 om 21:32u


Ik ben zo''n purist.Klinkt wel lekker allemaal maar het is zeker geen Terrorizer!Een beetje ala Death(to all).Teren en cashen op een naam, schandalig eigenlijk.Mijn mening!

Reactie van Roberto op 12-08-2014 om 00:15u


@ Ewing1: Zo kun je nog wel even doorgaan... Sodom, Possessed en een hoop andere bands doen het met nog 1 origineel bandlid. Sepultura. Noem ik er al zo 3 op die nog veel optreden en zo de tijden van weleeer doen herleven....

Reactie van ewing1 op 12-08-2014 om 01:00u


Dat vind ik wat anders.Sodom=Tom Angelripper en Possessed heeft met Becerra een zanger die met zijn karakterastieke stem een unieke stempel op die band drukt.Sepultura zonder Max is net zo boeiend als Death zonder Chuck.Ik bedoel maar,iemand die van grote invloed is op een band is niet te vervangen.Kijk naar Maiden met Blaze en hoe groot die band nu weer is na de terugkeer van Bruce.