Pit
Enquête

Wat is tot dusver jouw favoriete song van Ghost?

Call Me Little Sunshine
Cirice
Con Clavi Con Dio
Dance Macabre
Darkness At The Heart Of My Love
Deus In Absentia
Elizabeth
Faith
From The Pinnacle To The Pit
Ghuleh/Zombie Queen
He Is
Hunter's Moon
If You Have Ghosts
Kiss The Go-Goat
Life Eternal
Mary On A Cross
Monstrance Clock
Mummy Dust
Rats
Ritual
Spillways
Square Hammer
Witch Image
Year Zero
een andere Ghost-song

[ Uitslag | Enquêtes ]

  24 maart:
 • Evil Invaders, Warbringer en Schizophrenia
 • Obstruktor, Infantry, Degenerate, Serotonia en Doodzonde
 • Truckfighters, Wizzerd en Deadly Vipers
 • 25 maart:
 • Evil Invaders, Warbringer en Schizophrenia
 • Nephylim en Dodenkrocht
 • Obstruktor, Headless Hunter, Atmoran, Torn From Oblivion en Sapphyr
 • Sisters of Suffocation en Dispelled
 • Sorcerer en High Inquisitor Woe
 • Sworn Enemy, Pain Of Truth en Worst Doubt
 • The Answer en Black Mirrors
 • 26 maart:
 • Blood Youth, Cane Hill en Diamond Construct
 • Cirith Gorgor en Lijkschouwer
 • Crowbar
 • 28 maart:
 • Metallica Amsterdam Takeover
 • 29 maart:
 • W.A.S.P.
 • Wiegedood
Kalender
Vandaag jarig:
 • Joe Kurland (Armory) - 41
 • Martin Albrecht (Mystic Prophecy) - 60
 • Steve "Zetro" Souza (Exodus) - 59
 • Thomas Fahrnbach (Boomerang) - 50

Vandaag overleden:
 • Bill Rieflin (Ministry) - 2020
 • Neil Aspinall (platenbaas) - 2008
Concertreview

Masterplan, Mystic Prophecy, Jaded Heart en Siren's Cry
Op 4 oktober 2013 in De Pul, Uden
Een review door Ruud

Veel bands roepen in interviews dat het ze niks uitmaakt of ze voor vijftig of voor vijfduizend man spelen, maar of dat werkelijk zo is, moet altijd maar even blijken. Het is nooit leuk om voor een bijna lege zaal te spelen. Nu ben ik onlangs niet erg positief geweest over de platen van Mystic Prophecy en Masterplan, maar dat waarschijnlijk zeventig a tachtig man een kaartje gekocht is wel erg cru. Geen band op de avond die zich uit het veld liet slaan en dat verdient respect. Zo worden de aanwezigen toch op een leuk avondje getrakteerd.

Aan Siren’s Cry de weinig eerbare taak om de zaal op te warmen. Op het moment dat de heren en dame op het podium stappen, zijn er ongeveer tien mensen aanwezig. Frontvrouw Katie Joanne trekt zich daar niets van aan en doet alsof ze voor een gevulde zaal staan. De rest glimlacht (waarschijnlijk toch als een stel boeren met kiespijn) en dat ze er maar het beste van proberen te maken, is lovenswaardig. Het verhaal wordt alleen wel pijnlijk wanneer de zangeres iedereen aan het klappen probeert te krijgen. De muziek is aardig, maar hier in Uden gaan geen zieltjes gewonnen worden.

Siren's Cry @ De Pul, Uden, 4-10-2013

Ze bestaan ruim twintig jaar, hebben twaalf albums uitgebracht, maar de meeste mensen kennen ze slechts van naam. Jaded Heart is dan ook de verrassing van de avond, want ik had besloten het maar een beetje op me af te laten komen. Als er dan ineens vlotte hardrock gespeeld wordt waarbij de podiumpresentatie uitstekend, duurt het niet lang voordat de eerste hoofdjes beginnen mee te knikken. Al snel vraag ik me af waarom deze band in godsnaam nooit populairder geworden is, want de heren spelen behoorlijk goede nummers en hebben een uitstekende, charismatische zanger. Een groots feestje wordt het niet, maar dat is absoluut niet te wijten aan de band.

Jaded Heart @ De Pul, Uden, 4-10-2013
Jaded Heart @ De Pul, Uden, 4-10-2013

Mystic Prophecy is de tweede band van de avond die al een tijdje meegaan. Zanger Roberto Dimitri Liapakis is behalve een redelijk bekende zanger ook producer. Menig power metalband heeft al met hem mogen samenwerken, maar vanavond staat hij met zijn eigen band op het podium. Tot mijn teleurstelling wordt er veel gespeeld van het recent uitgebrachte Killhammer. De publieksresponse is redelijk, maar halverwege schreeuwt de halflege zaal om Ravenlord. De band doet daar niet moeilijk over. Doordat er enkele tientallen mensen in de zaal staan, maakt Liapakis makkelijk contact met mensen. Ook Mystic Prophecy laat zich verder niet uit het veld slaan en geeft de aanwezigen waar voor hun geld. Alleen de Black Sabbathcover van Paranoid komt erg vreemd over. De zanger roept dan wel dat iedereen de teksten kent, maar vervolgens lijkt hij er zelf naast te zingen.

Mystic Prophecy @ De Pul, Uden, 4-10-2013
Mystic Prophecy @ De Pul, Uden, 4-10-2013

Bij de aanvang van de headliner staat de zaal met ongeveer tachtig man op z’n volst, hoewel ‘minst leeg’ treffender is. Ondanks dat de nieuwe zanger, Rick Altzi, er grapjes over maakt, kan ik niet het gevoel van medelijden onderdrukken. Tien jaar geleden was Masterplan een naam waarmee rekening gehouden moest worden en stond er een uitstekende line up. Qua bezetting is het niet minder geworden, al mis ik nog steeds Uli Kusch. Liefhebbers van het genre kennen Altzi uiteraard van At Vance en Jari Kainulainen beroerde veertien jaar de bassnaren bij Stratovarius, dus ook anno 2013 staan er een stel veteranen op het podium. Het is geen verrassing dat Masterplan voornamelijk materiaal speelt van het ijzersterke debuutalbum. Tijdens de opener Enlighten Me is het geluid nog erbarmelijk, maar dat herstelt zich snel. Na Spirit Never Die volgen voornamelijk de betere nummers van de andere platen. Eerlijk is eerlijk, Lost And Gone, Crimson Rider en Keep You Dream Alive zijn prima nummers die niet onderdoen voor bijvoorbeeld Kindhearted Light of Soulburn. Ook Masterplan houdt zich niet in om een sterke show neer te zetten. Roland Grapow staat regelmatig glimlachend op het podium, al blijkt het onmogelijk om dat op de gevoelige plaat vast te leggen. De laatste aanwezigen roepen na afloop om een toegift en krijgen daarmee nog Crawling From Hell voorgeschoteld. Zo komt er een eind aan een show die, ondanks de erg tegenvallende laatste plaat, meer publiek verdiende. Misschien kan Masterplan beter een band als Helloween of Gamma Ray supporten.

Masterplan @ De Pul, Uden, 4-10-2013
Masterplan @ De Pul, Uden, 4-10-2013

Pitfest

Reactie van een Metalfan op 30-10-2013 om 22:47u


Het gemis van Joran is zeer groot!

Reactie van As op 31-10-2013 om 03:11u


Jorn was toch de beste zanger, maar de band verdient gewoon meer...had ze graag gezien, helaas moest ik werken. Next time for sure!

Reactie van De Groenteboer op 31-10-2013 om 22:37u


Geen setlists?

Fleddy Melculy Metalfestival Into The Grave

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.