Enqute

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enqutes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
 • 30 januari:
 • Deathstars
 • 2 februari:
 • Deathstars
 • Harakiri For The Sky
 • Swallow The Sun en Avatarium
  27 februari:
 • Napalm Death, Doom, Siberian Meatgrinder en Show Me The Body
 • Suffocation, Belphegor, Hate, Necrosy en Skaphos
Kalender
Vandaag jarig:
 • Janick Gers (Iron Maiden) - 65
 • Markus Kekoni (Masterstroke) - 40
 • Mike Patton (Faith No More) - 54
 • Scott Leach (Crystal Ball) - 49
Concertreview

Lamb Of God, Chimaira en As I Lay Dying
Op 21 juni 2007 in 013, Tilburg
Een review door Edo
Om de zomer in te luiden komt het Amerikaanse Lamb Of God vanavond Tilburg onveilig maken. De band uit Richmond, Virigina kwam een half jaar terug met het sterke Sacrament op de proppen en die cd verdient het absoluut om uitgebreid gepromoot te worden. De supportacts van vanavond zijn ook niet de minsten, namelijk Chimaira en As I Lay Dying.

Misschien is As I Lay Dying in Europa nog niet zo bekend als thuis in de Verenigde Staten, de band uit San Diego wint ook hier steeds meer aan populariteit. Vanavond blijkt waarom. Een publiek opwarmen is voor het vijftal namelijk een fluitje van een cent. Uit alles blijkt dat As I Lay Dying al veel podiumervaring heeft en het kost zanger Tim Lambesis geen enkele moeite om de menigte te laten doen wat hij wil. Vuist in de lucht, springen of een massale circle pit, Lambesis hoeft er maar n keer om te vragen en het geschiedt. Bovendien is het geluid al meteen erg goed en het spel werkelijk retestrak. Nummers die voorbijkomen zijn onder andere 94 Hours, Meaning In Tragedy, Reflection en afsluiter Forever. Goed werk!

Na een ietwat mindere beurt op Sounds Of The Underground, toen Chimaira een uitgebluste indruk maakte en het publiek ver voor het einde van de show huiswaarts keerde, komt het metalmonster uit Ohio het n en ander rechtzetten.

Met wederom een ijzersterk album op zak, laten de gekortwiekte Mark Hunter en zijn mannen in een uur tijd horen dat het weer goed gaat met de band. Ook tijdens dit optreden is het geluid weer uitstekend, maar wat vooral opvalt is dat het zestal weer plezier uitstraalt.

Chimaira brandt los met Nothing Remains van het self-titled album dat twee jaar terug verscheen. De toon is meteen gezet en een onophoudelijke pit volgt. Andere nummers die gespeeld worden zijn Lazarus en Inside The Horror van diezelfde plaat, oude publieksfavorieten Power Trip en Pure Hatred n natuurlijk veel tracks van het laatste album, zoals Pleasure In Pain, Worthless en het titelnummer. Chimaira heeft even een stapje teruggedaan, maar zet nu drie stappen vooruit.

Headliner Lamb Of God speelde iets meer dan twee jaar geleden ook al in 013. Wat me vooral van dat optreden bijstaat is de bruutheid en de power van de band rondom zanger Randy Blythe. Inmiddels heeft Lamb Of God weer een nieuwe cd op hun palmares bijgeschreven en gaat men op herhaling.

Wederom is het pure bruutheid wat de klok slaat. Blythe is goed in vorm, Chris Adler laat horen dat hij een beest achter de drumkit is en gitaristen Mark Morton en Willie Adler spelen strak en foutloos.

Natuurlijk wordt er veel teruggevallen op het laatste juweeltje Sacrament. Zo krijgt het opgefokte publiek ondermeer Walk With Me In Hell, Pathetic en Blacken The Cursed Sun voorgeschoteld. Ook de twee geweldige albums As The Palaces Burn en Ashes Of The Wake komen aan de beurt middels Ruin, 11th Hour en Laid To Rest.

Na pak m beet 75 minuten moet er helaas een einde komen aan deze geweldige avond, waarop Lamb Of God eens te meer bewijst n van de allerbeste moderne metalbands op deze planeet te zijn.

Reactie van Mike op 01-07-2007 om 22:41u


Goeie review, komt wel overeen met mijn beleving van de avond, al heb ik as i lay dying gemist..

Reactie van Gert op 14-07-2007 om 21:06u


Mooi tekstje. Was een topavond!

Reactie van Ahmed op 03-04-2013 om 10:53u


OK, so I have been friends with your cmotsuer Doris McDowell for about a year and a half and I am just now hearing about this. PUT ME ON THE LIST, even if all you currently have available is dandelion greens and dirt.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.