Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Bleeding Through, Cult Of Luna en Dominatör
Op 5 februari 2005 in Melkweg, Amsterdam
Een review door Marlou
Dominatör
Ik wist niks van Dominatör. Afgaande op de naam kreeg ik het idee dat ik het niet al te serieus moest nemen. Maar wat ik op het podium zag was een Nederlandse metalcore band die best strak speelden.

Ik heb zojuist de website bezocht (www.haildominator.com) en het is inderdaad een band bestaande uit prettig gestoorde en symphatieke bandleden. Van die hele act lieten ze vrij weinig van merken op het podium. Het enige wat er naar verwees was de gitarist met z’n Motley Crue T-shirt. Kortom; prima als opener.

Cult Of Luna
Vervolgens kwam Cult Of Luna op het podium. Nou ja... pas na een een lang durende zoemende toon die ter intro diende kwamen ze pas op. Eenmaal op het podium begonnen ze met Echoes van het album Salvation. Voor de mensen die het niet kennen, dat nummer heeft ook nog eens een intro van 4 minuten! Ik had hiervoor nog nooit iets beluisterd van Cult Of Luna en was dan ook best aangenaam verrast. Prachtige instrumentale stukken afgewisseld met emotionele schreeuwen en uitbarstingen op een langzaam tempo wat het intens, maar moeilijk te verteren maakt.

Het optreden had erg veel sfeer, mede door de licht show en de vaagheid omtrent de band (geen contact met het publiek). Ik vond het echter totaal niet aan sluiten bij Bleeding Through. Het liep ook een beetje leeg vooraan en ook ik ben gaan zitten. Een goede show van Cult of Luna, maar het is denk ik toch meer een band om thuis met gesloten ogen te luisteren door een koptelefoon op maximum volume.

Bleeding Through
Bleeding Through schudde de zaal weer wakker en openden met Love Lost In A Hail Of A Gunfire. Damn! Dat is nog eens brute metalcore en het stond nog als een huis ook! Hoewel het geluid aan de zijkant (waar ik stond) niet al te best was en het af en toe wat chaotisch was. De band was lekker energiek aan het spelen en dat sloeg over naar het publiek die flink aan het moshen waren. De death/black invloeden die de band heeft dankzij de toetseniste viel echter live wel een beetje naar de achtergrond.

De zanger had redelijk wat contact met het publiek (‘Thanks Amsterdam’), en liet op een gegeven moment twee vrienden van mij meezingen in de mic. Ze speelden ook nog een nieuw nummer van het nieuwe album dat (pas) in september zal verschijnen. Ik moet zeggen dat het wel een stuk toegankelijker klonk door met name de vocals die ik toch aardig wat clean hoorde zingen. We zullen in september pas kunnen horen of ze dit door zetten op het hele album. En natuurlijk speelden ze ook de single On Wings Of Lead, en dat maakte deze show compleet. Kortom dit was een top avondje metalcore.

[ Terug naar de Concert Reviews ]

Reactie van Sven op 22-02-2005 om 14:46u


Ik was er ook bij en vond Dominator wel goed. De zanger sprong aan het einde ook nog is in het publiek en wist ons aardig op de grond te werken:P. Cult of Luna vond ik in het begin aardig, daarna kwam het mijn neus uit, veel te langdradig, teringlang zoemende intro, en die zanger had wel wat meer mogen zingen, want dat geschreeuw tussen rustige nummers is leuk, maar et rooide op een gegeven moment nergens meer op. Praten hebben ze nog nooit geleerd van moeders. Ze kwamen op, de gitarist links begon wat te spelen en te feedbacken en de maten van de riffs waren niet korter als 24 maten, terwijl ze et ook in 4 maten hadden kennen doen.. Ook duurde het (naar mijn mening) veel langer als bleeding through. Leuke band maar mogen echt gaan werken aan een aantal dingen. Toen Bleeding through. Echt een super opener... iedereen mocht nog is wat in z'n microfoontje schreewen en live vond ik ze ook goed uit de verf komen. Net wat je zegt: toetsen mochten harder. Ik vond ze wel erg kort spelen, 3 kwartier/ een klein uurtje. Daarbij waren er nog wat technische problemen met het drumstel en de drummer was ook helemaal op. Toch echt een sympatieke vent, die zanger van Bleeding through. Erg goed, alleen erg kort. En die bassist, Tering dat kleine ventje is snel in zijn vingertjes hoor! echt een goede bassist. Ik weet wel dat ik een top avond heb gehad!