Kerry King in Muziekcentrum Enschede
Enquête

Wat is jouw favoriete Metallica-song?

72 Seasons
Battery
Blackened
Creeping Death
Enter Sandman
Fade To Black
For Whom The Bell Tolls
Fuel
Hardwired
Lux Æterna
Master Of Puppets
Nothing Else Matters
One
Orion
Sad But True
Screaming Suicide
Seek And Destroy
St. Anger
The Day That Never Comes
The Four Horsemen
The Unforgiven
Until It Sleeps
Welcome Home (Sanitarium)
Whiplash
een andere Metallica-kraker, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    20 april:
  • FM
  • Marduk, Origin en Doodswens
  • Metal Battle finale
  • Roadburn festival
  • The Exploited
  • 21 april:
  • Dear Mother en Another Now
  • Pestilence, Carnation en Bodyfarm
  • Roadburn festival
  • 23 april:
  • Lord Of The Lost, The Raven Age en Empire Of Giants
  • Vanaheim, Xoan en End Of The Dream
  • 24 april:
  • Dragged Under
  • Finntroll, Metsatöll en Suotana
  • Ohrima en Espirit d'Escalier
  • 25 april:
  • Finntroll, Metsatöll en Suotana
  • 26 april:
  • Bodyfarm, Insurrection en Inherited
  • Dogma, Curselifter en State Power
  • Old Man's Riot en Thorndale
    20 mei:
  • Black Cilice, Sanguine Relic en Zeitstorm
Kalender
Vandaag jarig:
  • Artyom (Infected) - 39
  • Brian Holmes (Gates Of Winter) - 40
  • Eugene Simone (Eldritch) - 54
  • Jamie Smith (Borealis) - 37
  • Kenneth Kapstad (Thorns) - 45
  • Miguel Trapezaris (Winter's Verge) - 41
  • Mike Portnoy (Dream Theater) - 57
  • Ralph Salati (Destrage) - 37
  • Richard "Ricardo" Chuat (Kronos) - 47

Vandaag overleden:
  • Matt LaPorte (Jon Oliva's Pain) - 2011
Concertreview

Wâldrock 2004
Op 19 juni 2004 in Bergum
Tekst door Patrick en Rascul
Zaterdag 19 juni was het weer zover: Het Friesche Bergum werd zonder pardon opgeëist door legioenen herrieschoppende metalheads en hun favoriete bands. Wâldrock 2004 werd een dag van luide muziek, veel bier en onvoorspelbaar weer. Rascul en Patrick waren van de partij en doen verslag.

Wâldrock

Omdat ik tijdens Transport League en Mortuary I.O.D. nog niet binnen was en Testament niet komt opdagen begint Wâldrock 2004 voor mij met Finntroll. Deze band is zo'n beetje de incarnatie van de ultieme feestband en ook vandaag krijgen de Trollen moeiteloos de voetjes van de vloer. Wat wil je ook, met knallers als "Fiskarens Fiende" en "Släget Vid Blodsalv" in je achterzak? Dat de band nog niet zolang geleden door een diep en treurig dal ging is aan niets te merken, vooral vocalist Wilska (de nieuwe Messiah Marcolin?) en toetsenist Trollhorn zijn erg op dreef. De laatste laat zijn trol-zijn nog even opspelen wanneer hij tijdens een solo de toetsen bewerkt met een knots. Het publiek vindt het zelfs op dit moment van de dag al helemaal geweldig en dit optreden kan na de verplichte afsluiter "Jaktens Tid" dan ook als één van de betere optredens van 2004 de boeken in. (Rascul)

Moonspell op een festival, ik moet toegeven dat ik er zo m'n bedenkingen over had. Volledig onterecht, gelukkig. De Portugezen spelen enthousiast en energiek, en het publiek is dan ook aardig onder de indruk. Zanger Fernando Ribeiro toont zich een uitstekend frontman en is goed bij stem. Opvallend is dat er bijna geen rustige nummers gespeeld wordt en Moonspell komt vandaag een stuk harder en agressiever over dan op cd. Oude krakers als "Alma Mater" en "Vampiria" kunnen rekenen op een enthousiaste ontvangst van het publiek. Moonspell blijkt vandaag bovenal een echte festivalband. (Patrick)

Fear Factory maakte onlangs zijn comeback door middel van de sterke, nieuwe cd Archetype, en vandaag staat men in Bergum op de planken om dit nieuwe wapenfeit te promoten. Dat Dino Cazares tegenwoordig niet meer in de line-up zit doet totaal geen afbreuk aan het optreden, want de band speelt een machtige set. Het is duidelijk aan Burton C Bell, Christiaan Olde Wolbers, Raymond Herrera en nieuwe bassist Byron Stroud (oa SYL en Zimmershole) te zien dat de huidige Fear Factory een stuk meer ontspannen is dan de oude, want de band beukt er vrolijk op los. Zowel oud materiaal (Martyr) als nieuw werk (Slave Labor) worden zeer goed ontvangen, en als dit dé Fear Factory zonder Dino is zeg ik: opgeruimd staat netjes! (Rascul)

Aangezien ik van Fear Factory weinig heb kunnen volgen vanwege een combinatie van harde wind en een slechte positie ten opzichte van het podium, ben ik ruim op tijd voor het optreden van Exodus. De legendarische Bay Area thrashband is dankzij het uitstekende "Tempo of the Damned" helemaal terug van weggeweest en als je de band recentelijk live gezien heb, weet je dat deze oude kerels de meeste hedendaagse bands volledig van het podium spelen. Ook Wâldrock wordt vandaag volledig verpletterd. De energie, de vette sound en de podiumpresentatie van Steve Souza in het bijzonder doen me de afwezigheid van Testament even helemaal vergeten. Jonge pseudo-goths en oude metalheads gaan samen uit hun dak op een vette pot thrash, en ik vind het dan ook zeer spijtig om de tent voortijdig te moeten verlaten. (Patrick)

Maar ik zal hoe dan ook elke minuut van Monster Magnet meepikken. Een band die ik nou toch echt nodig eens moest zien en waar ik vandaag dan ook het meest naar uitkijk. Het optreden is geen teleurstelling. Dat de nadruk volledig op de meer recente pakkende rocknummers ligt was te verwachten, al was het wel aardig geweest als de band tenminste één psychedelisch zwaargewicht ten gehore had gebracht. Het vrij kleine publiek lijkt echter uitstekend uit de voeten te kunnen met de aanstekelijke rock van Monster Magnet, getuige de warme ontvangst van 'hits' als "Negasonic Teenage Warhead", "Supercruel" en "Unbroken (Hotel Baby)". Rock 'n Roll instituut Dave Wyndorff doet uiteraard weer z'n uiterste best om het maximale eruit te halen, totaal ongeremd door het aanzien van waarschijnlijk het kleinste publiek dat de band in jaren vermaakt heeft. Misschien niet de populairste band vandaag, maar Monster Magnet verdiende wat mij betreft vandaag een gedeelde eerste plaats met My Dying Bride. (Patrick)

Eén van de bands waar ik het meest naar uitkeek op Wâldrock was Cannibal Corpse. De band mag dan al jaren op herhalingstoer zijn, een uurtje beukwerk van deze Amerikanen is nog steeds een aanslag op je gezondheid. Het optreden begint aanvankelijk wat stroef, en de gebruikelijke megapit ontbreekt eigenlijk constant, maar zodra de band Fucked With A Knife inzet komt zelfs de meest ingeslapen, verzadigde Wâldrocker wel los, en ontstaat er toch nog zoiets als een pit, of een pûûûûût volgens brulboei Corpsegrinder. Diezelfde Corpsegrinder weet het publiek te bespelen alsof ze aan touwtjes hangen, zodat tijdens de eeuwige afsluiters Skull Full Of Maggots en Hammer Smashed Face het dak er nog even flink afgaat. Nee, deze band hoort nog niet bij het oud vuil. (Rascul)

Voor Within Temptation hoef je me niet wakker te maken. Nee, laat me alsjeblieft liggen want ik ga als een doorgedraaide slager tekeer als je me wekt met het gejengel van Sharon den Adel. De laatste keer dat ik de band zag was op Wâldrock 2002, toen Within Temptation het voorlopige toppunt van populariteit ervoer. Terwijl de vreselijke gothicvarkens naar voren lopen zoek ik een rustig plekje op om even m'n nagels te knippen en de textuur van een half opgekauwd frietje te bestuderen. (Patrick)

Nee, doe mij dan maar een flinke portie Hatebreed! Als de enige hardcoreband op Wâldrock dit jaar is het aan het boze viertal uit New Haven om de meest heftige pit van het festival te creëren. Ik moet toegeven dat ik nog geen album van deze kerels in de kast heb staan, maar daar gaat na vandaag zeker verandering in komen. De agressie, de broederschap, de haat… Al het goede van hardcore komt vandaag tot uiting in Hatebreed. Het publiek gaat helemaal plat voor deze band en de pit is er ook naar. Vanwege mijn onwetendheid de grootste verrassing van Wâldrock 2004. (Patrick)

Als er één ding is waar je elk festival wel mee kunt loskrijgen, is het natuurlijk een uurtje ouderwetse heavy metal. En wie kan je dan beter inhuren dan het heropgerichte Twisted Sister? Zoals gitarist Jay Jay French ons even duidelijk maakt: "there's a difference between those Idols-kids and heavy metal. We had a thirteen-year break, but our fans are still here! You are still here! There's only one music in which you can leave for thirtheen years, come back and still have your fans there, and that's Heavy Metal!" Inderdaad, de fans staan er nog steeds, zijn "Still Hungry" en gaan compleet uit hun dak tijdens "We're not gonna take it", "Destroyer" en het voor de numetallertjes ook leuke "Burn In Hell". "Shoot 'Em Down" wordt nog even opgedragen aan het Nederlands elftal, tevergeefs helaas. Als de band aan het einde nog even drummer A.J. Perro de ruimte laat voor een drumsolo houd ik het voor gezien. My Dying Bride wacht en eigenlijk heb ik het wel gehad. Een geweldig optreden. (Rascul)

My Dying Bride kwam, zag en overwon. De Britse grootheid op het gebied van de doom/death geniet al jaren een omvangrijk, divers publiek en dat reflecteert zich ook vandaag in de goed gevulde tent. De heren verzorgen een sfeervol, meeslepend optreden dat voornamelijk gekenmerkt wordt door de emotionele escapades van zanger Aaron. De beste man gaat zo op in de muziek en de naargeestige lading van z'n teksten, dat hij tijdens sommige passages letterlijk op de grond ligt te kronkelen van ellende. Mocht je als liefhebber van My Dying Bride de band nog niet live aan het werk te hebben gezien, zou ik de volgende keer dat ze in het land zijn niet aarzelen om een optreden bij te wonen, aangezien de uitvoering geweldig is en de band ons land niet zo vaak aandoet. Enkele titels die me bijgebleven zijn: "The Wreckage of My Flesh", "Catherine Blake", "The Cry of Mankind", "Like Gods of the Sun" en "The Raven and the Rose". Een verpletterend optreden. (Patrick)

Wat ik van Cradle of Filth bepaald niet kan zeggen. De headliner van Wâldrock 2004 levert vandaag niets meer dan een routineklusje af. Wat een spectaculaire afsluiting van het festival zou worden, werd een vervelende farce, met name te danken aan het prutgeluid en het irritante gedrag van Dani. Na een 'intro' (?) van bijna een half uur komt de band eindelijk het podium op, om zich zonder aankondiging gelijk op een nummer te storten. Gelijk valt op dat van de synths weinig te horen is, waardoor het karakteristieke symfonische bombasme vandaag bijna geen rol speelt en veel van de herkenbaarheid van de nummers dan ook verloren gaat. Naast Dani's vocale incompetentie blijken ook de constante pogingen om het publiek aan het schreeuwen te krijgen een bron van irritatie. Wurgneigingen. De show is echter mooi. Tijdens een aantal nummers verschijnen er diabolische figuren op het podium, om het optreden van wat extra sfeer te voorzien. Maar dit blijkt niet genoeg om me over te halen de hele show uit te zitten, en als het dan ook nog eens gaat gieten, is voor mij de tijd gekomen om naar huis te gaan. Getuige de drukte op de parkeerplaatsen ben ik niet de enige die niet onder de indruk is van het Britse horrorcircus. De laatste anderhalf uur van Wâldrock 2004 bewijst vandaag aan degenen die het nog niet wisten dat Cradle of Filth een zeer matige liveband is. Aangezien ik toch niet voor Cradle kwam en verder een heerlijke dag gehad heb, kan ik daar totaal niet mee zitten. Bergum, tot volgend jaar. (Patrick)

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Reactie van harry op 29-06-2004 om 23:24u


jezus cradle of filth slecht haha dus niet he. BELACHELIJK hoe er over die band geschreven wordt terwijl ze echt een goeie show gaven. misshien moet je voortaan maar eerder naar huis en dat negatiefe gebrabel van je mag je ook mooi thuis laten dikke de***l cradle of filth was wel goed WALDROCK SEE YOU NEXT YEAR EN JA HOPELIJK KOMT CRADLE OOK WEER :D

Reactie van Patrick Filth op 29-06-2004 om 23:31u


:D :D Cradle of Filth was vet cool :D :D lol r0x0rZ who needs darkthrone plieeees... :P :P

Reactie van garthim op 30-06-2004 om 06:51u


Cradle was muziekaal best wel goed maar die Dani is een onprofessioneel en arrogant stuk vreten. Hij was net zoals een aantal jaar geleden op Graspop weer ruzie aan het zoeken met een van de technici. Op Graspop was het de monitorman en deze keer moest hij zonodig de gehele show aan de zender van zijn microfoon lopen pielen, waardoor hij constant geholpen moest worden. Ook het domme gelul dat het publiek meer lawaai moest maken was super irritant. Als zogenaamde grote band en headliner mag je toch wel enige profesionaliteit verwachten, maar dat was bij deze kleine kwal weer ver te zoeken. De 2e maal cradle was voor mij weer een teleurstelling. De rest van het festival was trouwens SUPER.

Reactie van Ancient_M op 30-06-2004 om 11:28u


Weg met cradle of filth. Dark Throne heerscht.

Reactie van harry op 30-06-2004 om 11:30u


cradle of filth rules 4 ever

Reactie van op 30-06-2004 om 12:05u


Cradle was echt waardeloos die kerel viel zelf op de grond en dan nog zeggen dat ze goed waren zuig me pik man. Transport legue was zeer goed. Beetje Static-x achtige muziek. En ze deden ook nog een Ac/Dc nummer met solo en alles erin dus dat was wel vet. Hatebreed en Fear factory waren mijn hoogte punten

Reactie van Kiske op 30-06-2004 om 12:32u


Ik moet zeggen dat cradle of filth helemaal niet mijn muziek WAS. Maar na dit optreden hebben ze me toch zeker weten te overtuigen. Het zat muziekaal super goed in elkaar. Wat die vent met zijn stem kan is echt ongelovelijk. Er komt nu zeker een Cradle of Filth album want dit optreden was heel goed. Alleen als je een echte wereld band bent dan hoef je het publiek niet meer te vragen om muziek te maken toch? Kortom leuk en goed optreden die mij heeft weten te overtuigen maar geen optreden van een wereld band.

Reactie van Rascul op 30-06-2004 om 13:01u


Kom op zeg, een band die zn publiek 200x vraagt om nog meer geluid te maken terwijl ze allang door hadden kunnen hebben dat op al die puberale huppelgoths niemand reageert is in mijn ogen echt niet professioneel bezig, en dan dat intermezzotje met die vage kerel... Wat hemeltergend slecht zeg, dit is echt één van de dieptepunten wat metal 2004 betreft. Nee, dan Finntroll, Exodus en My Dying Bride...

Reactie van DraZy op 30-06-2004 om 13:31u


dudez... Cradle goed??? WTF ,twas echt om te huilen. Dani was zow bezopen/stoned als een tiet en zingen kan die ook al nie meer. De goeie ouwe tijd waarin cradle cradle was komt ech nie meer trug. En dan al die newby`s die voor t eerst van papa en mama naar een cradle concertje mochten , fuk u !

Reactie van Lennert from hell op 30-06-2004 om 14:14u


Uitstekende review overigens. Jammer alleen dat ik Finntroll grotendeels heb gemist omdat ik bij Nevermore wat mee wilde pikken. En voor iedereen die het wil weten: Nevermore was fantastisch! Verdere hoogtepunten waren Exodus, Finntroll, My dying Bride en Twisted Sister! Hatebreed was ook zeer vermakelijk maar niet echt mijn muziek. Within Temptation is over z'n hoogtepunt heen, als ze niet snel met een fantastisch album komen zijn ze weg uit de spotlight, want tering wat was dit een saai voorspelbaar optreden! En cradle... tja, muzikaal viel het me nog geeneens zo tegen maar wat een afgrijselijke kutzanger. Nee, Twisted Sister had moeten afsluiten, dan was de dag helemaal geslaagd geweest!

Reactie van Innuendo op 30-06-2004 om 14:39u


De mensen die hier durven te beweren dat cradle of filth goed was zijn echt een stel hypocriete kankermongolen.

Reactie van dodepoel visser op 30-06-2004 om 15:30u


Ach ik vond cradle niet heel er slecht. Ik had meer moeite met Within Temptation...deze band hoort niet dit festivals thuis. Schijterig katten gemiauw.

Reactie van kiske op 30-06-2004 om 19:09u


Geloof mij het nieuwe within temptation album word een wereld album. Net als de vorige. En het optreden wat super tof. Klonk egt vet en lekker heavy!!!

Reactie van op 01-07-2004 om 00:02u


IEDEREEN die negatief over cradle of filth lult heb ik 1 ding STERF TER PLEKE STELLETJE IDIOOTEN... cradle is fucking gaaf... en ga ze zeker weer een keer live meemaken... weet ik zeker dani & the gang rules !!!

Reactie van HARRY op 01-07-2004 om 00:02u


IEDEREEN die negatief over cradle of filth lult heb ik 1 ding STERF TER PLEKE STELLETJE IDIOOTEN... cradle is fucking gaaf... en ga ze zeker weer een keer live meemaken... weet ik zeker dani & the gang rules !!!

Reactie van op 01-07-2004 om 13:49u


Val zelf dood man mongool. Het was gewoon een slecht optreden geef het maar toe.

Reactie van kiske op 01-07-2004 om 15:39u


HET WAS GVD EEN GOED CRADLE OPTREDEN!!! NIET SUPER MAAR GOED!!! Doet het ze es na. Neej meneer heeft daar niet genoeg muziekale kwaliteit voor Dani heb da wel. Loosers!!!

Reactie van Ancient_M op 02-07-2004 om 23:53u


Dani kan niet eens grunten. Het enigste wat ie kan doen is krijsen en fluisteren. Eentoninge commerciele kutzooi.

Reactie van uniqueleader666 op 08-07-2004 om 10:02u


hahahaha wat een geruzie hier zeg... over of cradle wel of niet goed was...... ik heb cradle nu 6 keer gezien.... muziekaal is het best goed.... in de Heineken Music Hall vorig jaar waren ze geniaal.. maar de andere vijf keer viel het toch wat tegen.. Dani is gewoon erg arrogant......als Dani minder arrogant was had men ook veel meer respect gehad voor deze band denk ik... Ik vond Cradle tegenvallen op Waldrock jammer genoeg want op cd zijn ze goed.... en zeg eerlijk een optreden moet niet goed of slecht zijn door de show eromheen... de band moet goed spelen.. een leuke show is altijd mooi meegenomen... ben benieuwd hoe de nieuwe cd klinkt.... mijn tip: als Dani wat leuker tegen het publiek zou doen zal het optreden veel beter vallen bij het publiek.. verder was Waldrock super..... hoogtepunten: Fear Factory, Finntrol, Cannibal Corpse.. is iemand het eens met mijn stukje over Cradle???????? reageer dan

Reactie van GARTHIM op 10-07-2004 om 06:50u


Reactie van GARTHIM op 10-07-2004 om 06:50u


Reactie van jeroenfilth op 20-07-2004 om 00:03u


uhm om als velen maar even te zeggen cradle of filth ruleerde alhoewel dit een ruk concert was, was vorig jaar in de HMH het complete tegenovergestelde daar speelde ze echt perfect!! dus gaat die opmerking ook niet op dat ze een matige live band zijn toch vind ik dat ze ervoor moette zorge dat dani zich niet elke x van de kaart blowed of zat zuipt dan klopt er nix meer van het nummer cruelty and the beast hmm dat klopte toch niet helemaal of wel?? al met al vond ik dit concertje toch wel een 7 waard...... verdere toppers waren zeker Fear Factory Hatebreed Transport league cannibal corpse:) en ik verwachte helemaal niet burn in hell te horen :D waldrock was super cant wait till next year!! :D

Reactie van Maggot op 21-10-2004 om 13:04u


SLIPKNOT, MOET KOME IN 2005, DAT WORD BEUKEN VANAAF IN AHOY! STAY (SIC)

Reactie van op 28-11-2004 om 12:38u


Rot op met je Snotlip jij, beuken word vanaaf gedaan op Slayerrrrrr!!!

Zoeken
    19 april:
  • A Neverending John's Dream - Coming Back To Paradise
  • Alicate - Heaven Tonight
  • Antagonyze - Interpretations Of The Unknown Wilderness
  • Atræ Bilis - Aumicide
  • Dool - The Shape Of Fluidity
  • Haust - Negative Music
  • Loch Vostok - Opus Ferox II - Mark Of The Beast
  • My Dying Bride - A Mortal Binding
  • Mære - ...And the Universe Keeps Silent
  • Nuclear Tomb - Labyrinthian Terror
  • Quantum - Down The Mountainside
  • Seeyouspacecowboy - Coupe De Grâce
  • Tomorrow's Rain - Ovdan
  • Uragh - Maelstrom
  • 22 april:
  • Coffin Curse - The Continuous Nothing
  • Obscurial - Heretic
  • 26 april:
  • Accept - Humanoid
  • Acod - Versets Noirs
  • Baron - Beneath The Blazing Abyss
  • Darkness - Blood On Canvas
  • Deicide - Banished By Sin
  • Dolmen Gate - Gateway To Eternity
  • Fluisteraars - Manifestaties Van De Ontworteling
Pitfest

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.