Enquête

Wat vind jij de beste metal- of rockcover van een ABBA-song?

Bang-A-Boomerang – Black-Ingvars
Dancing Queen – Diablo
Does Your Mother Know – Ash
Eagle – Rob Rock
Gimme! Gimme! Gimme! – Mägo De Oz
Gimme! Gimme! Gimme! – Sinergy
Gimme! Gimme! Gimme! – Tragedy
I'm A Marionette – Ghost
Knowing Me, Knowing You – MGT & Ville Valo
Lay All Your Love On Me – Amberian Dawn
Lay All Your Love On Me – Avantasia
Lay All Your Love On Me – Helloween
Mamma Mia – The Black (Sweden)
Money, Money, Money – At Vance
Money, Money, Money – Mental Crypt
Ring, Ring – Sator
S.O.S. – Fozzy
Summer Night City – Therion
Take A Chance On Me – The Black (Sweden)
The Winner Takes It All – At Vance
Voulez-Vous – Morgana Lefay
Waterloo – Black-Ingvars
Waterloo – Nation
When I Kissed The Teacher – Last Autumn's Dream
een andere ABBA-cover, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  1 december:
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • 2 december:
 • Árstíðir
 • Hällas en Gigatron2000
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • Sonata Arctica en Eleine
 • Wilson & Wakeman
 • 3 december:
 • Hangman's Chair
 • Heilung
 • 4 december:
 • Dool en Ggu:ll
 • Epica en Blackbriar
Geen concerten bekend voor 30-12-2021.
Kalender
Vandaag jarig:
 • ADM (The Birthday Massacre) - 45
 • Billy Idol (Generation X) - 66
 • Cherie Currie (The Runaways) - 62
 • John Moyer (Disturbed) - 48
 • Mike Stone (Queensrÿche) - 52
 • Richard Barbieri (Porcupine Tree) - 64
 • Roger Glover (Deep Purple) - 76
 • Stephan Lill (Vanden Plas) - 53
 • Zoltán "Piócásember" Király (Akela) - 41

Vandaag overleden:
 • Aleksander "Olass" Mendyk (Acid Drinkers) - 2008
 • Munetaka Higuchi (Loudness) - 2008
 • Scott Smith (Loverboy) - 2000
Review

Type O Negative - Life Is Killing Me
Jaar van release: 2003
Label: Roadrunner Records
Type O Negative - Life Is Killing Me
Normaal begin ik een recensie met wat informatie over de band. In dit geval lijkt me dat overbodig. Wie kent de heren Steele, Silver, Kelly en Hickey nu niet? Type o Negative debuteerde een dikke tien jaar geleden met 'Slow, deep and hard'. Een cd die me persoonlijk niet echt raakt. De muziek op die cd was met te thrashy en te snel. In 1993 verscheen dan de opvolger 'Bloody kisses', een pracht van een album met daarop klassiekers als 'Black NO. 1' en 'Christian woman'. In 1996 verscheen dan mijn persoonlijke favoriet 'October rust', een album dat een prachtige sfeer heeft. Nog drie jaar later verscheen 'World coming down', een erg depressief album dat in het begin een beetje tegenvalt, maar heden ten dage vind ik het een heel goed album.

Nu, vier jaar later, vond ik de nieuwe Type o Negative in mijn brievenbus. Er staan vijftien nummers op, en naar goede traditie duurt dit album dan ook langer dan zeventig minuten. De cd opent met een instrumentale intro 'Thir13teen' waarin een Black Sabbath-achtige riff wordt gespeeld. Het eerste echte nummer van dit album is 'I don't wanna be me', een vrolijk en kort nummer (ideale single!). Daarna volgt het mooie titelnummer dat ook vrij vrolijk klinkt en dat vast uitbundig zal worden meegezongen op de komende festivals. Daarna volgen twee depressievere en tragere nummers die de mooie titels 'Anesthesia' en 'The dream is dead' dragen. Twee typisch oude Type o Negative nummers. Daarna volgt 'Todd's ship gods' dat over Peter Steele's vader gaat. Een erg sfeervol nummer. Het navolgende '(We were) electrocute' is een nummer dat ook een 'happy feel' heeft. 'Less than zero' en het rustige '…A dish better served coldly' zijn typische Type o Negative nummers. Daarna volgt het fraaie introotje 'Loud and queer' en daarna krijgen we het humoristisch 'I like goils'. Een werkelijk hilarisch nummer dat handelt over de mannelijke aandacht die Peter Steele wel eens krijgt. 'I' m quite flattered that you think I' am cute, but I don't deal well with compacted poop'. Hilarisch nummer en een hilarische tekst en ook meer up tempo. In 'How could she' bezingt Peter Steele zijn favoriete tv vrouwen (van Wilma Flinstone tot Lois lane). Na een nummer over zijn vader staat er ook een nummer over Peter's moeder 'Nettie' op. 'Angry inh' gaat over een mislukte seksoperatie en is een cover uit de musical 'Hedwig and the angry inch'. Wederom een hilarisch en snel nummer. Er wordt afgesloten met een standaard Type o negative nummer getiteld 'IYDKMIGHTYKY'.

Het album zal de fans zeker niet tegenvallen, de irritante tussenstukjes die op vorige albums stonden zijn eindelijk weggelaten, de sound is onveranderd gebleven en de nummers wijken niet af van het Type o Negative geluid, het artwork is ook weer typisch Type o Negative en de teksten zijn bij vlagen erg vermakelijk. Grootste verandering tegenover het vorige album is dat de nummers wat blijer klinken. We hebben dus vier jaar moeten wachten op dit album, in dat opzicht valt de cd een beetje tegen. Echte veranderingen of experimenten zijn er niet en de nummers liggen gewoon in het verlengde van vroeger. En het langste nummer duurt ook maar zeven minuten. Dit album is gewoon een erg gelikte en een goede professionele opvolger. Maar stiekem had ik toch nog iets beter verwacht van Peter en co.

Score: 75 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 11 juni 2003

Type O Negative - Life Is Killing Me
Reactie van Een_Metalfan op 16-06-2003 om 18:01u
Score: 93 / 100

Met deze plaat (die de perfecte mengeling is -muzikaal- van hun vier vorige platen) hoor je pas hoe'n schitterende stijl(en) Type O Negative aan de man heeft gebracht! Een unieke plaat van een unieke groep. Fantastisch gewoon!

Type O Negative - Life Is Killing Me
Reactie van Een_Metalfan op 17-06-2003 om 20:37u

Heb hem van vandaag, de Limited Edition van 'life is killing me' met 8-track bonus cd. Eerste indruk is zeer positief, maar het is nog te vroeg om er een score op te plakken. Klinkt weer typisch Type O Negative, en dat vind ik er goed aan. Leuke cd, zal de eerste weken zijn slaapplaats hebben in mijn stereo.

Type O Negative - Life Is Killing Me
Reactie van trooper op 24-08-2004 om 03:02u
Score: 80 / 100

bekeken als metalcd is deze cd van behoorlijk niveau,maar op bekeken als T.O.N cd kan het beter. Het kippevel gevoel van nr.'s als black no.1 heb ik niet op deze cd. het is dus een cd die moet beluisterd worden los van de gedachte aan ouder materiaal

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.