Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-09-2021

Type O Negative - Symphony For The Devil (dvd)
Jaar van release: 2006
Label: SPV / Steamhammer Records
Type O Negative - Symphony For The Devil (dvd)
Om de stilte te breken die de laatste tijd rond de band hangt, brengt Type O Negative zijn eerste live dvd uit. Jammer genoeg staat er geen recent zaaloptreden op het schijfje, maar een registratie van een optreden op het Bizarre Festival 1999 in Duitsland. En dat optreden is bij de echte fan al bekend want het werd al uitgezonden bij Rockpalast op de Duitse televisiezender WDR en is tevens illegaal als bootleg te verkrijgen.

Het concert komt matig op gang met een vlak klinkende Pink Floyd-intro en “Cinnamon Girl”. Het klinkt allemaal als een soepje en pas vanaf “In Praise Of Bacchus” staat het geluid goed afgesteld en weet de band ons in dat typische Type O-sfeertje te brengen. Om daarna de sfeer alweer de nek om te wringen met het te vroeg in de set gebrachte hardcore moment “Kill All The White People/Cornucopia”. Na dit wel erg moeizame begin weet Peter Steele en co. zich te herpakken en met de obligate afsluiters “Christian Woman”, “Love You To Death” (absoluut het hoogtepunt van de set) “Black No. 1” krijgen ze het publiek toch nog min of meer enthousiast. Eindoordeel: een redelijk tot goed concert voor Type O-begrippen. Want laten we eerlijk, een top liveband is het nooit geweest.

Dit concert wordt overigens zeer ergerlijk onderbroken door idioot behind the scenes materiaal. Misschien kunt U lachen met uitspraken als “Kill All The Jew”, kijkt U graag naar naakte mannen en vindt U hakenkruizen tekenen op slapende mensen hilarisch. Hier vinden we het vooral erg stompzinnig. De overige extraatjes bestaan uit een lang nietszeggend en zelfs storend interview van metalslet Juliya en de immer aanwezige overbodige fotogalerie, commentaartrack en biografie. Dit product is dus enkel geschikt voor de echte fan. Tevens zit er bij deze dvd een single met een zes minuten durende medley van de bekendste Santana (!) nummers. Het blijven rare jongens.

Tracklist:
1. In The flesh
2. Cinnamon Girl
3. Waste Of Life Intro
4. Too Late: Frozen
5. In Praise Of Bacchus
6. Kill All The White People
7. Cornucopia
8. Wolf Moon (Including Zoanthropic Paranoia)
9. Everything Dies
10. My Girlfriend's Girlfriend
11. Are You Afraid?
12. Gravity
13. Black Sabbath Intro
14. Christian Women
15. Love You To Death
16. Black #1
Cd-single Santana Medley
1. Evil Ways
2. Oye Como Va
3. Black Magic Woman

+ interview, commentaartrack, fotogalerie en biografie

Score: 65 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 13 maart 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Lars op 13-03-2006 om 15:57u

Ik denk dat je het goed zegt in je review: het is iets voor de echte fan. Ik vond After Dark helemaal geweldig en heb het concert van het festival op een fanclub-uitgave, dus persoonlijk ben ik wel benieuwd naar de dvd.