Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Danko Jones - Wild Cat
Jaar van release: 2017
Label: AFM Records

Danko Jones - Wild Cat

De Canadese rockformatie rond gitarist en zanger Danko Jones is al ruim twintig jaar een begrip in de wereld van de harde rock-‘n-roll. Sinds midden jaren negentig spelen Danko Jones en bassist John Calabrese onvervalste hardrock met invloeden van onder andere Motörhead, Thin Lizzy, The Rolling Stones en Kiss. De drummers zijn door de jaren heen zo vaak vervangen, dat het lijkt op een ode aan de film Spinal Tap. Met Wild Cat is Danko Jones toe aan het achtste studioalbum. Voorganger Fire Music was een wat rommelig geheel met een aantal goede songs, maar ook wat experimenten die niet goed uitpakten en een gebrek aan echt knallende nummers. Die plaat heeft de groep achter zich gelaten, want Wild Cat is een ouderwets goede rockplaat geworden.

’Schoenmaker, blijf bij je leest’ zou het motto kunnen zijn van Wild Cat, want de elf snoeiharde rocknummers liegen er niet om. De plaat trapt goed af met het heerlijke Gotta Rock. Het nummer dat bestaat uit snelle, meeslepende riffs, een warme, groovende bas en lekker scherpe drums, is een goede voorbode van wat volgt. Na deze sterke opener is het album een groot feest tot en met afsluiter Revolution (But Then We Make Love) toe.

Single My Little Rock ‘n’ Roll is met bijgaande psychedelische horrorclip misschien wel een van de beste nummers van de groep ooit. De odes aan de vrouw, de rock-‘n-roll en het vrije leven waarmee het album doorspekt is, komen in deze song tot een hoogtepunt. Het hoekige ritme, de spelende, warme bas en de perfect getimede gitaarriffs zijn bijzonder effectief. Dat geldt voor vrijwel elk nummer. Of dat nu het snelle Lets Start Dancing is, dat af en toe wel wat weg heeft van Motörhead, of de swingende titelsong Wild Cat, dat doet denken aan onder andere Golden Earring.

Danko Jones heeft in het verleden het verwijt gekregen constant hetzelfde trucje toe te passen, maar wat een fantastisch trucje is het wanneer het goed wordt uitgevoerd. Doe mij deze fantastische rockplaat maar in plaats van pogingen tot experimenteren. Ter promotie van deze plaat doet Danko Jones binnenkort Tilburg en Amsterdam aan.

Tracklist:
1. Gotta Rock
2. My Little Rock ‘n’ Roll
3. Going Out Tonight
4. You Are My Woman
5. Do This Every Night
6. Lets Start Dancing
7. Wild Cat
8. She Likes It
9. Success In Bed
10. Diamond Lady
11. Revolution (But Then We Make Love)

Score: 88 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 2 maart 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]