Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Justin Broadrick (Godflesh) - 53
  • Louis Svitek (Ministry) - 59
  • Sander Gommans (After Forever) - 44
Concertreview

Danko Jones en Prima Donna
Op 19 november 2018 in Burgerweeshuis, Deventer
Een review door René
Foto's door René
Voor Danko Jones is de laatste tournee die in het teken staat van het meest recente album Wild Cat uit 2017 aangebroken. De Mango Kid uit Canada heeft er al een reeks shows erop zitten in het Verenigd Koninkrijk. De concerten op het Europese vasteland beginnen in Nederland. Maandagavond 19 november wordt het Burgerweeshuis in Deventer aangedaan. De support komt van Prima Donna.
De laatste maanden zijn er genoeg kansen geweest om Danko Jones te zien optreden in Nederland. In de zomer was de Canadese rocker te zien op de Zwarte Cross en Festival ’t Zeeltje. Daarna was het de beurt aan Helldorado in Eindhoven op zaterdag 17 november en de volgende dag in Podium Victorie in Alkmaar. Voor de liefhebbers die er écht niet genoeg van kunnen krijgen, is er het optreden in het Burgerweeshuis in Deventer. De fans weten de zaal in groten getale te vinden, dus van Danko Jones-moeheid hoeven we nog lang niet te spreken.

De jonge rock-‘n-roll-formatie Prima Donna uit de Verenigde Staten (Los Angeles) mag het spits afbijten. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van de 45 minuten speeltijd. Ze laten zelfs de intro-tape voor wat het is en komen halverwege het podium op. De jonge gasten laten het publiek pas aan het einde van de energieke show op adem komen. De voornamelijk vlotte nummers worden in rap tempo achter elkaar gespeeld. Je vraagt je de hele tijd af of ze geen covers spelen van rock-‘n-roll-klassiekers uit de jaren vijftig. Toch speelt Prima Donna eigen materiaal dat zich leent voor een enerverend optreden. Het heeft alleen weinig om het lijf en de speeltijd is daardoor net iets te lang. De volgende keer graag wat meer variatie.

De zaal staat goed vol als Danko Jones het podium betreedt. Het doet Danko deugt dat er voldoende animo is voor een rockshow op de maandagavond. “You guys are crazy motherfuckers”, aldus de Canadees. Hij belooft de rest van de avond onze kont te kussen: “The best audience of the tour!” Beetje voorbarig, zo aan het begin van zijn nieuwe tournee, maar de toon is gezet voor een gezellige en onderhoudende show. Danko is een ware kletskous, maar weet een lang praatje altijd te volgen met een vier- à vijftal nummers. Soms moet hij door het publiek worden aangespoord om door te spelen. "Okay, I'm gonna start playing the next song", lijkt hij haast beteuterd te erkennen.

Alle songs worden zonder aankondiging het publiek in geslingerd, met uitzondering van het recente Wild Cat. Het is goed opletten welk nummer er nu weer gespeeld wordt, zo snel komt alles voorbij. De nieuwe songs Burn In Hell en Crazy vallen daardoor haast niet op. Het zijn vooral de oudjes die meteen een reactie krijgen, zoals First Date, Play The Blues en Mango Kid. Het recente werk wordt desondanks goed ontvangen. You Are My Woman, The Twisted Knife en My Little RNR zijn dan ook net zulke sterke songs die moeilijk te negeren zijn.

Bassist John Calabrese staat het hele concert met een dikke grijns op zijn gezicht. Danko mag dan wel de blikvanger van de band zijn, maar Calabrese's enthousiasme werkt haast net zo aanstekelijk. Drummer Rich Knox is er sinds 2013 bij en trommelt de boel strak bij elkaar. Het trio muzikanten maakt een frisse indruk en zorgt ervoor dat de werkweek een stuk aangenamer begint. Ondanks het zoveelste optreden van Danko Jones dit jaar, is het er eentje om in te lijsten en doet het reikhalzend uitkijken naar nieuwe shows in 2019. Dan moet ook het volgende studioalbum zijn uitgebracht, dus genoeg om naar uit te kijken.

Setlist Danko Jones:
1. I Gotta Rock
2. Sugar Chocolate
3. The Twisting Knife
4. Code Of The Road
5. First Date
6. Play The Blues
7. Lipstick City
8. You Are My Woman
9. Sex Change Shake
10. Burn In Hell
11. Full Of Regret
12. Heartbreak's A Blessing
13. Had Enough
14. Wild Cat
15. Lovercall
16. We're Crazy
17. My Little RnR
18. Rock Shit Hot
19. Mango Kid
20. Gonna Be A Fight Tonight

Setlist Prima Donna:
1. Pretty Little Head
2. Automatic
3. Eat Your Heart Out
4. Deathless
5. Year of the Rat
6. Sound the Alarm
7. Crucify
8. Crimson Lust
9. Dead
10. I Don't Want You To Love Me
11. 4 Real

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.