Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-10-2020

Accept - Restless And Live
Jaar van release: 2017
Label: Nuclear Blast Records

Accept - Restless And Live

De Duitse rockers van Accept hebben de afgelopen jaren een aantal bijzonder sterke studioalbums afgeleverd. Het was dan ook wachten op een liveregistratie die de prestaties op het podium de huiskamer inbrengt. Restless And Live is een opname van het concert dat de mannen gaven op het Bang Your Head festival in 2015. Het is een concert dat behoorde tot de tour ter promotie van het meest recente studioalbum Blind Rage (2014). Restless And Live bevat dan ook een flink aantal nummers van die schijf. Zo passeren Stampede, 200 Years en Dark Side Of My Heart de revue. Uiteraard ontbreken de klassiekers zoals Balls To The Wall en London Leatherboys niet, maar er is vooral gekozen voor een set van relatief nieuw materiaal.

Hoewel dit livepakket in diverse formats wordt verkocht, beperk ik mij hier tot de dvd/blu-ray-opnames. Voor liefhebbers zijn er ook varianten te koop met daarbij cd’s waarop registraties te vinden zijn van andere shows die de band in 2015 gaf. Er is geen bonusmateriaal met interviews of videoclips aanwezig.

De opnames zijn haarscherp met shots vanuit diverse hoeken. Daarnaast is ook het geluid redelijk in orde, hoewel de gitaren vaak wel erg iel en verloren klinken. De zang van Mark Tornillo is, daarentegen, altijd luid en duidelijk te horen. Gelukkig maar, want de beste man is niet alleen op plaat een waardig vervanger van Udo Dirkschneider, maar ook op het podium. De band werkt de nummers degelijk af met een solide performance. Dat blijkt ook uit de enthousiaste reacties van het publiek.

Hoewel het beeld- en geluidsmateriaal doorgaans van een kwalitatief hoog niveau is, is de set van achttien nummers toch een lange zit. Het gebrek aan showelementen en de statische stageperformance van de groep zijn daar de voornaamste redenen van. Daarnaast worden enkele nummers wel heel erg lang gerekt, wat ten koste gaat van de kracht. Een versie van Balls To The Wall van bijna tien minuten is te veel van het goede.

Al met al is deze liveplaat er dan ook echt voor de liefhebbers en niet voor de mensen die het moderne Accept in optima forma willen horen. De laatste paar studioplaten zijn bijzonder goed en het is mooi om te zien dat de band een programma durft samen te stellen met vooral modern materiaal. Het studiomateriaal wint het echter van deze opnames gemaakt op Bang Your Head 2015.

Tracklist:
1. Stampede
2. Stalingrad
3. London Leatherboys
4. Restless And Wild
5. Dying Breed
6. Final Journey
7. Shadow Soldiers
8. Loser And Winners
9. 200 Years
10. Midnight Mover
11. No Shelter
12. Princess Of The Dawn
13. Dark Side Of My Heart
14. Pandemic
15. Fast As A Shark
16. Metal Heart
17. Teutonic Terror
18. Balls To The Wall

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 25 januari 2017

Koop dit album in

Meer Accept:

[ Terug naar de Album Reviews ]