Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Powerwolf - Blessed & Possessed Tour Edition
Jaar van release: 2017
Label: Napalm Records

Powerwolf - Blessed & Possessed Tour Edition

Tijdens de huidige Europese tour van Powerwolf, Epica en Beyond The Black verschijnt er een enigszins eigenaardige plaat van de groep. Het betreft een heruitgave van Blessed & Possessed, het steengoede zesde album van de band dat in 2015 het levenslicht zag. De heruitgave heeft de extra woorden Tour Edition meegekregen, omdat deze in een mooie verpakking wordt aangeboden samen met een schijfje met daarop het complete concert dat de band gaf in 2015 op Summer Breeze.

Opmerkelijk is deze heruitgave zeker, want het origineel is niet opgepoetst. Daar is ook geen reden toe, want de plaat, die zijn sporen reeds heeft verdiend, is slechts twee jaar oud. Bovendien konden we het concert, dat de vertegenwoordigers van de onzalige weerwolvenvader gaven op Summer Breeze, afgelopen jaar al vinden in het mooie livepakket The Metal Mass Live.

Deze uitgave is dan ook puur bedoeld voor mensen die Blessed & Possessed nog niet in de kast hebben staan of voor bezoekers van een van de vele shows die de smaak te pakken hebben. Dat laatste is niet verwonderlijk, want een optreden van Powerwolf staat garant voor een avond gevuld met metalpret en sterke liveperformances. Attilla Dorn en de zijnen weten als geen ander hoe het publiek op de hand te krijgen. Dat blijkt live, maar kwam op liveregistraties ook al mooi naar voren. Wie daar nog niet van overtuigd is, kan de show zelf gaan bekijken of een van de liveregistraties kopen. Ook daar is in voorzien, want het concert op Summer Breeze 2015 is ook los verkrijgbaar met de titel Preaching At The Summer Breeze.

Liefhebbers die Blessed & Possessed en The Metal Mass Live al in de kast hebben staan, kunnen deze uitgave links laten liggen. Voor mensen die er nooit aan toe zijn gekomen de zesde studioplaat in huis te halen, is dit een mooie gelegenheid dat alsnog te doen.

Tracklist:
Blessed & Possessed
1. Blessed & Possessed
2. Dead Until Dark
3. Army Of The Night
4. Armata Strigoi
5. We Are The Wild
6. Higher Than Heaven
7. Christ & Combat
8. Sanctus Dominus
9. Sacramental Sister
10. All You Can Bleed
11. Let There Be Night

Summer Breeze 2015:
1. Lupus Daemonis (Intro)
2. Sanctified With Dynamite
3. Coleus Sanctus
4. Army Of The Night
5. Amen & Attack
6. Resurrection By Erection
7. Armata Strigoi
8. Kreuzfeuer
9. Werewolves Of Armenia
10. In The Name Of God (Deus Vult)
11. Blessed & Possessed
12. All We Need Is Blood
13. Dead Boys Donít Cry
14. We Drink Your Blood
15. Lupus Dei

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 12 januari 2017

Koop dit album in

Meer Powerwolf:

[ Terug naar de Album Reviews ]