Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Bodyrot - Demo 2003
Jaar van release: 2003
Label: Eigen Beheer
Bodyrot - Demo 2003
Ah, nu word het een stuk interessanter. Deze Death/Thrash metal band komt namelijk evenals ondergetekende uit het land van de Tukkers. Twente.
Om precies te zijn uit Vriezeveen, wat hier nog geen 4 km vandaan ligt.
Genoeg over de afkomst, het is tijd om de muziek van deze 4 mannen eens onder de loep te nemen.

Deze band die voorheen Void of Sense heette speelt een beenharde mix van meedogenloze death metal en rauwe thrash. Niet bepaald origineel, maar wat blijft het lekker. In mijn mening is het op geen enkele andere soort muziek mogelijk zo lekker uit het dak te gaan , dan op dit soort.
Nadat men onder de vorige naam al een sterke demo opnam besloten de heren om wederom maar eens wat nummers in te blikken. Welnu, het schijfje ligt voor me en is opgenomen in Kollerinsound Studio in Zwolle.
De band heeft een lekker vet geluid en alle nummers zijn professioneel in elkaar gezet. De lekker vette opener Realm of Terror bevat stampende drums, raggende gitaren en uitstekende krijsende grunts. Over het algemeen ligt het tempo vrij hoog en men heeft er voor gekozen om het af te wisselen met enkele lekker zware mid tempo passages.

Elk nummer kent sterke riffs, brute zang en afgezien van wat schoonheidsfoutjes zie ik veel potentie in deze opkomende band. Productioneel klinkt alles meer dan behoorlijk en ik verwacht dat een platendeal dan ook niet al te lang op zich zal laten wachten. Het enige nadeel is dat er al vele bands zijn die muziek in deze stijl spelen, maar het is allemaal van een dusdanig hoog niveau, dat het in mijn opinie geen probleem zal moeten zijn.

Voor mij word het dan eens tijd deze band eens live uit te checken , want daar heb ik ookal zeer positieve berichten over gehoord. Maar , knallende songs in deze stijl doen het op podia over het algemeen altijd wel goed, dus ben ik daar wel gerust over.

Een veelbelovende band , waarbij het in de toekomst nog verrassend goed kan gaan lopen.
Als je deze demo wilt hebben moet je maar even naar onderstaand web adres surfen. Zoals gezegd, een uitstekende demo.

Tracklist
1. Realm of Terror
2. Skullcrusher
3. Conquest of Hatred
4. Fading Cross
5. The Triumph of Death

Score: 78 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 19 februari 2004

Meer Bodyrot:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Bob op 20-02-2004 om 12:12u

Krijsende grunts? dude...

Reactie van Wolfgard op 21-02-2004 om 22:20u

Zang zit tussen scream en grunt in..wil dat zeggen, moat

Reactie van diehardbodyrotvfan:p op 31-05-2004 om 18:47u

Reactie van bodyrot fan op 31-05-2004 om 18:49u
Score: 100 / 100

je moet ze echt live zien want dat is echt 10x beter dan op de cd!!! niet dat de cd niet goed is maar live is wel mooier zoals op randrock wie er bij was weet waar ik het over heb... bodyrot fan uut vjenne!!!

Reactie van B03TZ op 25-10-2004 om 17:42u
Score: 78 / 100

Tsjah, ze zijn idd wel vet jah :) w000-t

Reactie van Lunks op 01-05-2013 om 05:47u

Right now it only works to login as manager. User and admin seems to be bnekorin some way that after login it shows the blank page.when logged in as manager I could not create new password entries or folders.I am useing the latest Chrome browser.