Danko Jones in Poppodium 013, Tilburg
Enquête

Wat vind jij van de voorstellen van de Gezondheidsraad, om de geluidslimiet te verlagen en te verankeren in harde wetgeving?

Prima plan om het maximale volume te verlagen en bij wet vast te leggen
Verlaag de limiet, maar laat de naleving zoals nu over aan de sector zelf
Laat het volume onveranderd, maar zorg voor harde wetgeving en naleving
Laat de situatie zoals het is, extra beleid tegen gehoorschade is onnodig
De geluidslimiet moet juist omhoog (of helemaal worden vrijgelaten)
Maak concertgangers eerst eens bewust van het belang van oordoppen
Zorg eerst eens dat het publiek bij concerten niet door de muziek heenpraat
Met hoofdtelefoons naar luide muziek luisteren, zorgt voor veel meer schade
Het probleem zit niet bij muziek, want veel kinderen hebben al gehoorschade
Hou op met betuttelen, ga met echte problemen aan de slag
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  9 december:
 • Eindhoven Metal Meeting
 • Haltpop Winterfest
 • Volbeat, Skindred en Bad Wolves
 • 10 december:
 • Dezerter en Offensywa
 • Eindhoven Metal Meeting
 • Fabulae Dramatis en Dance With Dragons
 • Finntroll, Brymir en Skálmöld
 • 11 december:
 • Enter Shikari, Trash Boat en Wargasm
 • Finntroll, Brymir en Skálmöld
 • John Corabi
 • 15 december:
 • Anvil
 • Atlanta en Soothsayer Orchestra
 • Danko Jones en Giac Taylor
 • Lijkschouwer, Vermin, Graftak en Indigo Pastel
Geen concerten bekend voor 09-01-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
 • Aaro Koponen (Nailed Coil) - 35
 • Dennis Dunaway (Alice Cooper) - 76
 • Fabian Merkt (Coronatus) - 40
 • Paul H. Landers (Rammstein) - 58

Vandaag overleden:
 • Marie Fredriksson (Roxette) - 2019
 • Matt Williamson (Power Of Omens) - 2006
 • Nicholas "Razzle" Dingley (Hanoi Rocks) - 1984
Review

Judas Priest - Battle Cry
Jaar van release: 2016
Label: Epic Records

Judas Priest - Battle Cry

Ondanks dat Judas Priest het kalmer aan wilde doen na de Epitaph Tour uit 2011, kon de band het touren naar aanleiding van het uitkomen van de zeventiende langspeler Redeemer Of Souls niet laten. Die feestelijke gebeurtenis leidde tot een enorme hoeveelheid concerten, waarvan het optreden op Wacken Open Air 2015 een van de hoogtepunten was. Die show is vanaf heden verkrijgbaar op cd, dvd en blu-ray met de titel Battle Cry. De beelddragers bevatten het integrale concert dat de band gaf op Wacken Open Air, aangevuld met beeldmateriaal van een latere datum. Liefhebbers die het bij de cd willen houden, zullen het met twee publieksfavorieten minder moeten doen.

Battle Cry is de vijfde officiële liveplaat van de groep en de tweede live-dvd sinds de terugkeer van Rob Halford in 2003. Zoals je kunt verwachten van een band als Priest, is de beeld- en geluidskwaliteit dik in orde en dit is een flinke vooruitgang ten opzichte van A Touch Of Evil: Live uit 2009. Ondanks het vertrek van medeoprichter en gitarist K.K. Downing in 2011, is de band stug doorgegaan en is er een waardige opvolger gevonden in Richie Faulkner. Voor wie niet in de gelegenheid is geweest Judas Priest de afgelopen jaren live te zien, biedt deze liveregistratie een mooie blik op hoe sterk de band op het ogenblik is. Want ondanks dat de jaren beginnen te tellen voor het merendeel van de groep, zijn de mannen nog volledig in staat een verpletterende show neer te zetten. De toevoeging van het jongste lid Richie Faulkner speelt daar ook zeker een rol in, want de stageperformance van Judas Priest is altijd al wat statisch geweest en Faulkner brengt het nodige leven in de brouwerij. Het is een kleine bonus bij de steengoede muziek die Priest maakt en live een mooie bijkomstigheid.

Muzikaal klopt het ook als een bus. Het dubbele gitaarspel waar Priest altijd bekend om heeft gestaan, werkt nog altijd fantastisch en hoewel Rob Halford de hoge noten misschien niet altijd meer even goed haalt en soms een loopje neemt met de melodielijnen, weet hij nieuw en oud materiaal nog altijd enorm goed neer te zetten.

Battle Cry bevat drie songs van het nieuwste album Redeemer Of Souls en bestaat verder uit de welbekende Priest-klassiekers en publieksfavorieten als Metal Gods, Victim Of Changes, Turbo Lover en Beyond The Realms Of Death. Wellicht is het niet de meest originele setlist, maar daarbij moet natuurlijk opgetekend worden dat een avond Judas Priest niet compleet is zonder dat de bekende nummers de revue hebben gepasseerd. Het materiaal is geweldig in beeld gebracht en op het grote podium van Wacken krijgen nummers als The Hellion en Electric Eye een nieuwe dimensie in de muur van geluid en de orgie van licht. Het Wacken-publiek zingt uit volle borst mee met de ene na de andere klassieker en op een groot scherm achter de band wordt de show opgeleukt met het nodige videomateriaal. De nieuwe nummers passen perfect in de set en kunnen op net zulke enthousiaste reacties rekenen als de songs die al veertig jaar meedraaien.

Wat betreft extra’s valt de beeldregistratie wat tegen, maar de toevoeging is wel aardig voor de mensen die de band de afgelopen tour hebben kunnen aanschouwen. De bonustracks bestaan namelijk uit de drie nummers die de band heeft gespeeld tijdens de tour van eind 2015. Screaming For Vengeance, The Rage en Desert Plains vervingen toen onder andere Jawbreaker en Devil’s Child en opnames van die bonustracks zijn gemaakt tijdens een show in Gdansk, Polen.

Battle Cry is een fijne plaat en een mooie beeldregistratie voor elke liefhebber van Judas Priest. Het is knap dat de band na zoveel jaren nog garant staat voor zulke mooie concerten met muziek waar je maar geen genoeg van kunt krijgen. Inmiddels wordt er weer gewerkt aan nieuw materiaal, maar tot die tijd kunnen fans uit de voeten met dit livemateriaal.

Tracklist:
Live At Wacken 2015
1. (Intro) Battle Cry
2. Dragonaut
3. Metal Gods
4. Devil’s Child
5. Victim Of Changes
6. Halls Of Valhalla
7. Turbo Lover*
8. Redeemer Of Souls
9. Beyond The Realms Of Death
10. Jawbreaker
11. Breaking The Law
12. Hell Bent For Leather
13. The Hellion
14. Electric Eye
15. You’ve Got Another Thing Coming
16. Painkiller
17. Living After Midnight*

Bonus tracks:
Live At The Ergo Arena, Gdansk, Poland, 2015
1. Screaming For Vengeance*
2. The Rage*
3. Desert Plains*

*Alleen op dvd/blu-ray.

Score: 82 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 21 mei 2016

Meer Judas Priest:

Danko Jones in Poppodium 013, Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.