Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Gama Bomb - Untouchable Glory
Jaar van release: 2015
Label: AFM Records
Gama Bomb - Untouchable Glory
Zal het Noord-Ierse Gama Bomb een band van de gemiste kansen blijven? Het is hoe dan ook ongelooflijk zuur dat deze heren precies op het moment dat zij hun succes konden oogsten, moesten toekijken hoe hun zanger worstelde met ernstige problemen met zijn stembanden. Terwijl ik me afvraag of Gama Bomb ooit weer het niveau van Tales From The Graves In Space zal halen, besef ik me wel dat hun doorzettingsvermogen een dikke pluim verdient. De band is grotendeels intact gebleven en hopelijk is deze herrijzenis nog niet volledig voltooid.

The Terror Tapes uit 2013 was een flinke stap terug en dus zijn we nieuwsgierig wat deze thrashformatie gaat doen met Untouchable Glory. De oude glorie is nog niet hersteld, maar de juiste weg is ingeslagen. De nieuwe plaat mist echte hoogtepunten, maar het materiaal is ten opzichte van het vorige album veel consistenter geworden en de kwaliteitsnorm is een schaal omhoog gegaan. Is het daarmee goed geworden? Zeker wel. Untouchable Glory kun je op gelijke hoogte stellen met Citizen Brain. Gama Bomb kan beter, maar wellicht moeten we dit kwintet daarvoor nog wat tijd geven.

Er zijn geen echte hoogtepunten dus, maar wel veel genietbare songs. De openingstrack of Tuck Your T-Shirt In zie ik graag opduiken in de setlist. Gama Bomb heeft hier een sterke balans gevonden van speelervaring en de humor waar de band zo bekend om staat. Het artwork alleen al maakt Untouchable Glory de moeite waard, om maar te zwijgen over alle tekstuele verwijzingen naar antieke pulpfilms. Ik mis nog altijd de gilletjes en vrees dat deze voorgoed tot het verleden behoren. Ook de samples ontbreken en dat verbaast me dan weer. Het had de verwijzingen naar oude kungfu-films nog duidelijker kunnen maken en het zouden mooie rustmomenten zijn op deze plaat waar het tempo voortdurend hoog is.

De toekomst ziet er weer goed uit voor Gama Bomb. De band klinkt beter dan ooit, maar het wordt tijd om echt memorabele muziek te maken. Alleen dan kunnen de heren hun positie in de top van de thrash metal terugeisen.

Tracklist:
1. Ninja Untouchables/Untouchable Glory
2. Avenge Me!
3. Drinkers, Inc.
4. My Evil Eye
5. Tuck Your T-Shirt In
6. Ride The Night
7. She Thing
8. Witching Mania
9. James Joints
10. Raging Skies
11. I Will Haunt You
12. After The Fire

Score: 79 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 24 oktober 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Point7 op 03-11-2015 om 18:46u
Score: 80 / 100

Goede klassieke thrash metal. Geen uitschieters, maar ook geen zwakke tracks.