Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-02-2021

Gorerotted - Only Tools And Corpses
Jaar van release: 2003
Label: Metal Blade Records
Gorerotted - Only Tools And Corpses
“Greetings, boys and girls… Are you ready to rock and roll? Good! Then slip into your gorejacket and prepare to sing along…” Moeders, houdt uw kinderen thuis en uw hart vast, want de nieuwe Gorerotted beukt weer keihard!

En dat is maar goed ook, want om nou te zeggen dat het een makkelijke bevalling was, nee. Dat is te merken aan het feit dat de plaat al in oktober 2002 is opgenomen, maar door gerommel in de lineup en problemen met het zoeken van een label (uiteindelijk Metal Blade) duurde het nog tot november 2003 dat de plaat uitgebracht kon worden. En toen was er nog die drukkerij in, hoe kan het ook anders, Duitsland die de plaat weigerde te printen, omdat de teksten te ver zouden gaan.

De muziek is er gelukkig niet minder om. Vanaf het moment dat de opener “Zombie graveyard rape bonanza” je oren tot pulp beukt is het genieten geblazen van de virtuoze gitaarlijnen, de dubbele zanglijnen en het geweldige drumwerk, allemaal ingrediënten die Mutilated In Minutes tot zo’n succes maakten. En die teksten… Ik weet niet wat de heren allemaal in hun vrije tijd uitvoeren, maar volgens mij zou het geen kwaad kunnen om even een CAT-scan te maken, en hun geestelijke gezondheid te controleren. Ik neem althans niet aan dat een volledig gezond mens titels verzint als “Can’t fit her limbs in the fridge” en “Masticated by the spasticated”!

Toch zijn er wel enige verschillen ten opzichte van de vorige plaat, en dan met name op productioneel gebied. Waar men op Mutilated In Minutes voor een dichte, ondoordringbare geluidsmuur koos, waar de twee gitaristen nog als één klonken, kiest men nu voor een veel opener geluid, waar de muzikanten afzonderlijk veel beter in te horen zijn (wat een bassist!). Er zitten echter ook wat nadelen aan. Persoonlijk vind ik de sound een beetje leeg, zeker bij de nummers die wat minder compact in elkaar zitten. Ook zet ik zo mijn vraagtekens bij het drumgeluid, wat weliswaar helder en echt klinkt, maar mijns inziens toch minder krachtig dan op Mutilated.

Gorerotted heeft echter één grote kracht, die de band onderscheidt van andere grindbands: ze zijn feilloos in staat om Deathmetal, Grindcore, Thrash en soms zelfs vleugjes Hardcore tot één zeer pakkend geheel samen te smelten. En het is verrekte aanstekelijk! Nummers als mijn persoonlijke favoriet “Fuck your arse with broken glass” en het titelnummer vreten zich als een stel vleesetende wormen je brein in, om daar voorlopig niet meer uit te komen! Dus alle Deathmetallers, Grindfans, Goreliefhebbers en andere aanhangers van de betere teringherrie, schaam jezelf als je dit stuk ranzigheid nog niet in je bezit hebt, en ren als een hongerige zombie naar de platenzaak om een exemplaar te bemachtigen!

Tracklist:
1. Zombie graveyard rape bonanza
2. Hacked in the back, dumped in a sack
3. Fuck your arse with broken glass
4. Only tools and corpses
5. Her gash I did slash (re-recording)
6. Can’t fit her limbs in the fridge
7. Village people of the damned
8. Masticated by the spasticated
9. To catch a killer (The serial sing-a-long)

Score: 90 / 100

Reviewer: Rascul
Toegevoegd: 8 december 2003

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Gorerotted - Only Tools And Corpses
Reactie van satyr op 20-10-2006 om 10:58u
Score: 93 / 100

dit is echt wel fucking goed wat een vocals wat een drumwerk en ik zou zelf durve zegge dat dit nog een mindere cd is tov hun debuut deze manne brenge gwn het beste van grindcore en death metal in elkaar this cd you really must buy BANG THAT FUCKING HEAD