Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-02-2021

The Rotted - Get Dead or Die Trying
Jaar van release: 2008
Label: Metal Blade Records
The Rotted - Get Dead or Die Trying
Om de veranderingen binnen de band nog duidelijker te maken heet Gorerotted sinds enkele maanden The Rotted. Een koosnaampje die fans van de band al anderhalf jaar gebruikten maar nu dus officieel de nieuwe naam van de band uit Engeland is. Niet alleen een nieuwe naam maar ook een aantal nieuwe leden, zo zijn gitarist Gian Pyres (ex- Cradle of Filth) en drummer Nate Gould de band komen versterken.

Naast bovenstaande veranderingen zijn er volgens zanger en opperhooligan Ben ook een aantal veranderingen in de teksten doorgevoerd, getuigen titels als Kissing you with my Fists, Angel of Meth en It’s Like There is a Party in my Mouth (and everybody is being sick) nog van een ouderwets goede slechte smaak, de teksten zelf zijn volgens Ben een stuk autobiografischer in vergelijking met voorheen.

In hoeverre heeft dit alles muzikaal gezien dan gevolgen vraag je je misschien af nu? Want na Mutilated in Minutes en Only Tools and Corpses, twee uitermate amusante (en steengoede) platen, was A New Dawn for the Dead uit 2005 toch ietwat teleurstellend en klonk de band wat uitgeblust en inspiratieloos. Het nieuwe album is wat dat betreft een hele geruststelling en het is duidelijk dat the Rotted in ieder geval weer op de goede weg is. De eerste twee albums worden niet geheel benaderd (en in hoeverre dat ook de bedoeling was is trouwens maar de vraag) maar Get Dead or Die Trying is een uitermate plezierig plaatje geworden dat bol staat van de energieke en brute grindcore en deathmetal.

The Rotted heeft de accenten wel wat meer verlegd in vergelijking met de hierboven genoemde albums. Men gaat wat melodieuzer en harmonieuzer te werk, ook gaan de heren muzikaal gezien op zijn tijd wat meer richting de ‘death ’n roll’. Daarnaast heeft het album met A Brief Moment of Regret en 28 Days Later zowaar twee instrumentale rustpunten waaruit blijkt dat the Rotted ook uitstekend een donkere sfeer kan opbouwen. Maar gelukkig ligt het zwaartepunt van dit album met nummers als Nothing But a Nosebleed, Angel of Meth, het titelnummer Get Dead or Die Trying en It’s Like There’s A Party in My Mouth toch gewoon op de pakkende, brutale en extreme grindcore/deathmetal.

Productioneel is er verder niets op dit album aan te merken en ook de nieuwe muzikanten vallen geen moment uit de toon.

Anno 2008 klinkt the Rotted gelukkig weer even energiek en fris als ten tijde van hun eerste albums.

Tracklist:
1. Nothin' But a Nosebleed
2. The Howling
3. A Return to Insolence
4. Kissing You With My Fists
5. Angel of Meth
6. A Brief Moment of Regret
7. The Body Tree
8. Get Dead or Die Trying
9. It's Like There's a Party in My Mouth (And Everyone's Being Sick)
10. Fear and Loathing in Old London Town
11. 28 Days Later

Score: 90 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 21 juli 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

The Rotted - Get Dead or Die Trying
Reactie van Een Metalfan op 23-07-2008 om 15:26u

ik was bang dat de naamswijziging ook een wijziging in stijl zou meebrengen maar gelukkig valt dat mee
dit is een lekkere beuk cd zeg! ben het helemaal met je review eens.