Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Satan's Wrath - Die Evil
Jaar van release: 2015
Label: Metal Blade Records

Satan's Wrath - Die Evil

“In de vergaderzaal hangt een gespannen sfeer. Aan de lange zijde van de tafel kucht een oudere man kort. Een man met kort, donker haar friemelt wat aan zijn stropdas. Hij stopt als de vrouw tegenover hem geïrriteerd naar hem kijkt. Niemand durft iets te zeggen. Zoals gewoonlijk is de baas laat. Hij vindt dat hij dat mag, te laat komen bij een vergadering.” Dit is een citaat uit De strijd der Titanen , van Ruben van Vliet. Ik moest eraan denken, omdat ik me niet kan voorstellen dat Metal Blade Records blij is met het derde album van de Griekse band Satan’s Wrath.

Het begon allemaal veelbelovend toen de deal in de zomer van 2012 bekend gemaakt werd. Het debuutalbum Galloping Blasphemy werd goed ontvangen, al deel ik de mening van collega Ruud dat het imago van de band behoorlijk lachwekkend was. De black/death metal van Satan’s Wrath deed sterk denken aan het geluid van Venom en Possessed in de gloriedagen en het album zou dertig jaar geleden zijn ingeslagen als een bom. De opvolger, Aeons Of Satan’s Reign, deed het een stuk minder goed en daarmee werd de druk op de band groot om het succes van het debuutalbum in elk geval te evenaren.

Er is helemaal niets mis met een old-school benadering, al moet je daarbij wel bedenken dat een imago van toen in deze tijd niet meer werkt. Teruggrijpen naar een stijl die van grote betekenis is geweest, hoeft niet verkeerd te zijn, mits je daar wel een eigen draai aan geeft. Daar waar een band als Angelus Apatrida dit heel goed heeft begrepen, slaat Satan’s Wrath de plank volledig mis. Naast bands als Venom en Possessed was ook de invloed van Iron Maiden terug te horen op Galloping Blasphemy. De band lijkt ervoor gekozen te hebben om deze invloed te vergroten en op te schuiven van Killers naar Powerslave.

De tweede track, Satanic War, klinkt als een Iron Maiden-medley, die met wat thrashsolo’s aan elkaar is geweven. Maar wat Satan’s Wrath heeft gedaan bij het nummer Coffinlust gaat veel verder. De basis is het alom bekende 2 Minutes To Midnight, waarbij slechts een enkel akkoord is gewijzigd. Het lijkt wel slechte reclamemuziek. Wat andere lyrics, een beetje thrash toevoegen en we hebben sterk nummer. Dit is absurd en ondanks dat ik meerdere pogingen heb gedaan het album nog een kans te geven, is bij mij het luisterplezier volledig verdwenen.

Tracklist:
1. Raised On Sabbaths
2. Satanic War
3. Diabolical Shudder
4. Die Evil
5. Coffinlust
6. Dead Of The Shallow Graves
7. At The Strike Of Twelve
8. A Mindless Servant Of Satan
9. Castle Of Torment

Score: 43 / 100

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 26 mei 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Satan's Wrath - Die Evil
Reactie van iron_dennis op 26-05-2015 om 22:14u

Bagger eerste klas. Ongelooflijk dat Metal Blade dit getekend heeft.

Satan's Wrath - Die Evil
Reactie van Henk op 27-05-2015 om 11:41u
Score: 80 / 100

Geweldige bend dit mijn zoon van 13 vind het ook leuk echt waar. Ik vind het beter dan de meeste black metal zoals Marduk en Watain hoor.

Satan's Wrath - Die Evil
Reactie van Old Mhb op 27-05-2015 om 12:09u
Score: 80 / 100

Ik kan best van de muziek genieten. Het is een hoop onzin bij elkaar gegooid, maar een berg nepgoud glinterst meer dan een berg lood.